Site icon NewsIT

Έλεγχος γονιμότητας, πρόγραμμα συμβουλευτικής και το νέο εργαλείο του gov.gr – Τα μέτρα για οικογένειες, μητέρες και παιδιά

12.09.2024 | 14:25
Έλεγχος γονιμότητας, πρόγραμμα συμβουλευτικής και το νέο εργαλείο του gov.gr – Τα μέτρα για οικογένειες, μητέρες και παιδιά

Μέτρα για τις οικογένειες, τις μητέρες και τα παιδιά ξεκινά να εφαρμόζει το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σύμφωνα με την εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ από την υπουργό Σοφία Ζαχαράκη.

Τα μέτρα αυτά αφορούν τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο γονιμότητας σε γυναίκες ηλικίας 30 – 35 ετών που θέλουν να γίνουν μητέρες, το πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για οικογένειες, αλλά και το νέο ψηφιακό εργαλείο Αll-about-myChild για γονείς και παιδιά.

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος γονιμότητας (ΑΜΗ) σε γυναίκες ηλικίας 30 – 35 ετών

Με το μέτρο αυτό καλύπτεται μία βασική εξέταση γονιμότητας των νέων γυναικών ώστε να διαπιστώσουν τη δυνατότητα γονιμότητας σε πρώιμο στάδιο, που θα τους οδηγούσε σε άλλη περίπτωση σε δυσκολία απόκτησης παιδιού σε μεγαλύτερη ηλικία. Δαπάνη 4 εκατ. ευρώ.

Πρόγραμμα Πρώιμης παρέμβασης – Συμβουλευτική για οικογένειες

Με σκοπό την ενδυνάμωση της οικογένειας και την ομαλή ένταξη παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες και διαταραχές προχωράμε στην υλοποίηση του προγράμματος «Πρώιμη Παρέμβαση». Θα αφορά γονείς και παιδιά από 0-6 ετών με αναπτυξιακή καθυστέρηση, διαταραχές, αναπηρίες ή κίνδυνο εμφάνισης αυτών. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί με 35 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αll-about-myChild: το νέο διαδικτυακό εργαλείο για τους γονείς και τα παιδιά

Στο gov.gr θα προστεθεί ένα νέο πολύτιμο εργαλείο για τις οικογένειες. Το «all-about-myChild» θα προσφέρει πλήρη πληροφόρηση για όλες τις παροχές που προσφέρει η πολιτεία όπως επιδόματα, υγειονομική κάλυψη, κοινωνικό τουρισμό κτλ. Επιπλέον χρηστικές πληροφορίες γενικής φύσης όπως πχ που μπορεί να βρει γιατρό, παιδικό σταθμό, παιδική χαρά και όλες τις υποδομές που αφορούν το παιδί και την οικογένεια.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version