Κυριακή, 25 Αυγ.
31oC Αθήνα

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Έρχεται επέκταση της έκπτωσης 50% στο τεκμήριο φορολόγησης

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Έρχεται επέκταση της έκπτωσης 50% στο τεκμήριο φορολόγησης

Την επέκταση της μείωσης κατά 50% στο τεκμήριο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών προανήγγειλε σε συνέντευξη του στην Καθημερινή ο υπουργός Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Η συγκεκριμένη κίνηση από πλευράς οικονομικού επιτελείου έτσι ώστε να λάβουν την έκπτωση 50% στο τεκμήριο φορολόγησης περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες από όσοι την λαμβάνουν με το ισχύον καθεστώς, εντάσσεται στο πλαίσιο των «σημειακών» αλλαγών που θα λάβουν χώρα το φθινόπωρο και για τις οποίες έχουν προϊδεάσει και ο πρωθυπουργός και ο Κωστής Χατζηδάκης.

Υπενθυμίζεται πως με βάση το σημερινό πλαίσιο για το τεκμήριο εισοδήματος των επαγγελματιών, προβλέπεται μείωση κατά 50% για όσους παρουσιάζουν αναπηρία 67% έως 79%, ασκούν δραστηριότητα και έχουν την κύρια κατοικία σε οικισμούς με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους, είναι γονείς μονογονεϊκής οικογένειας με ανήλικα τέκνα, είναι γονείς με εξαρτώμενα τέκνα με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, είναι γονείς πολύτεκνων οικογενειών. Ακόμη όσοι έχουν μερίδιο έως 25% σε ταξί θα έχουν μείωση 50%.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την έκπτωση που ισχύει στους οικισμούς έως 500 κατοίκους και τα νησιά έως 3.100 κατοίκους, ο υπουργός προανήγγειλε την επέκταση αυτής της περιμέτρου έτσι ώστε το μέτρο να «χωρά» περισσότερους επαγγελματίες, δηλαδή θα αφορούν, για παράδειγμα, σε οικισμούς ή σε νησιά με αυξημένα πληθυσμιακά όρια.

Επιπλέον, ο υπουργός επανέλαβε το σχέδιο της κυβέρνησης για πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η οποία θα επιφέρει μία ελάφρυνση 325 ευρώ για κάθε επιτηδευματία. 

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις