Τρίτη, 17 Σεπτ.
23oC Αθήνα

ΕΝΦΙΑ: Και για το 2024 θα ισχύσει η απαλλαγή για τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας

ΕΝΦΙΑ: Και για το 2024 θα ισχύσει η απαλλαγή για τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας

Απαλλαγή για ακόμα για χρονιά από την καταβολή ΕΝΦΙΑ προβλέπεται για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των πυρόπληκτων δήμων Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Ειδικότερα, ξεκινώντας από το 2021, και στο 2024 προβλέπεται η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους εν λόγω ιδιοκτήτες ακινήτων. Στο άρθρο 35 του Σ/Ν «Ψηφιακό Τέλος και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη (12/9) από την Ολομέλεια της Βουλής προστέθηκε με νομοτεχνική βελτίωση η ρύθμιση: «Η απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας ακινήτων του τελευταίου εδαφίου της παρ. 7Β του άρθρου 3 του ν.4223/2013 επεκτείνεται και για το έτος 2024».

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θανάσης Ζεμπίλης, Βουλευτής Εύβοιας, μιλώντας για τη ρύθμιση στην δευτερολογία του, ανέφερε: «Πρόκειται για μια νέα, γενναία, οριζόντια παρέμβαση οικονομικής στήριξης προς τη περιοχή, και δη προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με την οποία η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δείχνουν το έμπρακτο ενδιαφέρον και την ευαισθησία τους για τη Βόρεια Εύβοια».

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις