Κυριακή, 30 Ιουν.
29oC Αθήνα

Επαγγελματικά ακίνητα: Με δύο ταχύτητες τρέχουν οι δύο άδειες – Αύξηση στα γραφεία και μείωση στα ξενοδοχεία

Επαγγελματικά ακίνητα: Με δύο ταχύτητες τρέχουν οι δύο άδειες – Αύξηση στα γραφεία και μείωση στα ξενοδοχεία

Με δύο ταχύτητες τρέχει η αγορά επαγγελματικών ακινήτων στο σκέλος που αφορά την έκδοση νέων αδειών, σύμφωνα με την έκθεση της νομισματικής πολιτικής την οποία εξέδωσε χθες (26.06.24) η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ).

Συγκεκριμένα, η έκθεση της ΤτΕ στο κομμάτι της η οποία αφορά στα ακίνητα, κάνει λόγο για αύξηση στις νέες άδειες νέων γραφείων και καταστημάτων και μείωση στις νέες άδειες ξενοδοχείων. 

Το 2023 και τους δύο πρώτους μήνες του 2024 η οικοδομική δραστηριότητα για ακίνητα επαγγελματικής χρήσης (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ) κατέγραψε θετικούς ρυθμούς μεταβολής σε επίπεδο χώρας.

Οι επιμέρους κατηγορίες ακινήτων παρουσίασαν διαφορετικές ταχύτητες, αλλά και μικτές τάσεις, με τον αριθμό των νέων αδειών γραφείων και καταστημάτων την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024 να αυξάνεται κατά 6,5% και 68,3% σε ετήσια βάση αντίστοιχα, ενώ των ξενοδοχείων να μειώνεται κατά 13,0%.

Σε όρους δομήσιμου όγκου, κατά την ίδια περίοδο, και οι τρεις κατηγορίες κατέγραψαν ιδιαίτερα υψηλές ετήσιες αυξήσεις, γεγονός που υποδηλώνει την αδειοδότηση έργων μεγαλύτερης επιφάνειας και εμβέλειας σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.  

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις