Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Επίδομα Παιδιού ΟΠΕΚΑ Α21: Την Τετάρτη 31 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Καταβολή διμηνιαίας δόσης

Επίδομα Παιδιού ΟΠΕΚΑ Α21: Την Τετάρτη 31 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Καταβολή διμηνιαίας δόσης

Ανακοινώθηκε την Παρασκευή (26.7.2024) από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, και τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, ενεργοποιείται για νέες αιτήσεις την Τετάρτη 31 Ιουλίου και ώρα 08.00.  

Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις την Τετάρτη. Για να ενημερωθείτε λεπτομερώς για το επίδομα παιδιού, διαβάστε στο site του ΟΠΕΚΑ περισσότερα.

Η διμηνιαία δόση, που αφορά τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο, θα καταβληθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα μαζί με τα υπόλοιπα επιδόματα, ωστόσο τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την Τρίτη το βράδυ. 

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως στα σχετικά πεδία:

  • τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας,
  • η τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό. 

Για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. 

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις