Site icon NewsIT

Επιδότηση ενοικίου: Ποιοι δικαιούχοι παίρνουν παράταση για 18 μήνες

22.07.2024 | 14:29
Επιδότηση ενοικίου: Ποιοι δικαιούχοι παίρνουν παράταση για 18 μήνες

Ç åðüìåíç çìÝñá ôïõ êáôáóôñïöéêïý óåéóìïý ôùí 6,7 ñß÷ôåñ óôçí ÓÜìï.Åéêüíåò êáôáóôñïöÞò áðü ôï Êáñëüâáóé êáé ôï ÷ùñéü ÊïêÜñé, ÓÜââáôï 31 Ïêôùâñßïõ 2020 (EUROKINISSI/ÌÁÍÙËÇÓ ÈÑÁÂÁËÏÓ)

Την παράταση της επιδότησης ενοικίου σε πληγέντες δικαιούχους από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020, ανακοίνωσε η κυβέρνηση με έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά στην παράταση για 18 μήνες της επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης στους δικαιούχους ιδιοκτήτες ή με δωρεάν παραχώρηση χρήστες κατοικιών που επλήγησαν από τον σεισμό, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου, Ικαρίας και Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν προβεί σε καμία ενέργεια προκειμένου να λάβει την Στεγαστική Συνδρομή για την αποκατάσταση του πληγέντος κτιρίου μέχρι τη λήξη των σχετικών προθεσμιών, ή αν στην πορεία προκύψει ότι δεν δικαιούται Στεγαστική Συνδρομή, η επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης διακόπτεται.

Όπως αναφέρεται, προκειμένου να λάβει ο δικαιούχος την επιδότηση θα πρέπει ανά κάθε νέο τρίμηνο της παράτασης να προσκομίζει:

  • Εκκαθαριστικών λογαριασμών ηλεκτροδότησης του σεισμόπληκτου ακινήτου (φωτοτυπία και των δύο όψεων του λογαριασμού) ή βεβαίωσης κατανάλωσης ρεύματος από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος του σεισμόπληκτου κτιρίου που να περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα του αιτούμενου τριμήνου ή βεβαίωση διακοπής ηλεκτροδότησης. Δεν χορηγείται επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης, όταν η σεισμόπληκτη κατοικία, όπως διαπιστώνεται από την κατανάλωση ρεύματος, κατοικείται.
  • Τα έντυπα Ε1, Ε2 (αρχικές δηλώσεις) του φορολογικού έτους 2022 και επικαιροποιημένη εκτύπωση του Ε9 του/ της δικαιούχου επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης.
  • Τα έντυπα Ε1, Ε2 (αρχικές δηλώσεις) του φορολογικού έτους 2022 και επικαιροποιημένη εκτύπωση του Ε9 του/ της φιλοξενούντα/ουσας το/τη δικαιούχο επιδότησης συγκατοίκησης.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version