Τετάρτη, 2 Οκτ.
25oC Αθήνα

Επιστολή Πιτσιλή προς την Πανελληνία Ομοσπονδία Ταξί για τα ειδικά αυτοκόλλητα για πληρωμές με κάρτα

Επιστολή Πιτσιλή προς την Πανελληνία Ομοσπονδία Ταξί για τα ειδικά αυτοκόλλητα για πληρωμές με κάρτα
Φωτογραφία: Eurokinissi

Επιστολή έστειλε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί, με την οποία καλεί την Ομοσπονδία να παραλάβει και να παραδώσει στους οδηγούς ταξί τα ειδικά αυτοκόλλητα, που παρήχθησαν με έξοδα της Αρχής και ενημερώνουν τους επιβαίνοντες για την υποχρέωση των οδηγών να εκδίδουν απόδειξη και να δέχονται πληρωμές με κάρτα.

Πιο ειδικά, έως τις 5/10 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί πρέπει να ενημερώσει την ΑΑΔΕ για τον τρόπο παραλαβής των αυτοκόλλητων ταμπελών, καθώς και τα στοιχεία του υπεύθυνου παραλαβής.

Σε περίπτωση που είτε η Ομοσπονδία αρνηθεί εκ νέου να παραλάβει τις ταμπέλες, είτε παρέλθει άπρακτη η πενθήμερη προθεσμία, η αντίστοιχη υποχρέωση μετακυλίεται στα πρωτοβάθμια σωματεία. Εντός προθεσμίας:

  • 10 ημερών (από την άρνηση ή την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας) τα σωματεία οφείλουν να γνωστοποιήσουν στην ΑΑΔΕ τον τρόπο και τα στοιχεία του υπεύθυνου παραλαβής
  • 3 εβδομάδων από την παραλαβή των ταμπελών, πρέπει να ολοκληρωθεί η επικόλλησή τους στα ταξί.

Εάν και τα πρωτοβάθμια σωματεία αρνηθούν να παραλάβουν ή παρέλθει άπρακτη κι αυτή η προθεσμία, οι υπόχρεοι οφείλουν εντός 3 εβδομάδων να μεριμνήσουν οι ίδιοι, με δικά τους έξοδα, για:

  • την παραγωγή των αυτοκόλλητων ταμπελών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κοινής υπουργικής απόφασης και
  • την επικόλλησή τους στα οχήματα ταξί.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις