Τρίτη, 17 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Επιθεώρηση εργασίας: Μπαράζ προστίμων σε επιχειρήσεις – Αναμένεται να καταρριφθεί το ρεκόρ των 73.000 ελέγχων φέτος

Επιθεώρηση εργασίας: Μπαράζ προστίμων σε επιχειρήσεις – Αναμένεται να καταρριφθεί το ρεκόρ των 73.000 ελέγχων φέτος
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ελέγχους σε 51.000 επιχειρήσεις πραγματοποίησε η Επιθεώρηση Εργασίας μέχρι και τον Αύγουστο του 2024, ενώ διαπιστώθηκαν 11.500 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διοικητής της νέας Ανεξάρτητης Αρχής, Γιώργος Τζιλιβάκης, στη Βουλή.

Ταυτόχρονα, ο διοικητής της Επιθεώρησης Εργασίας, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής της Βουλής ότι πέρυσι σημειώθηκε ιστορικό ρεκόρ με 73.000 ελέγχους επιχειρήσεων, το οποίο φέτος αναμένεται να καταρριφθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα στο ertnews.

Ο κ. Τζιλιβάκης, επισήμανε ότι πλέον οι έλεγχοι είναι πιο στοχευμένοι, καθώς στήνεται ένα σύστημα risk analysis, ενώ εγκαταλείπεται σιγά-σιγά το παραδοσιακό δελτίο ελέγχου και οι έλεγχοι θα γίνονται με τάμπλετ. «Στόχος είναι μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, το 90 % των ελέγχων να γίνονται μέσα από το τάμπλετ», είπε
χαρακτηριστικά.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι η Αρχή είναι σε επικοινωνία με το ΕΜΠ προκειμένου να στηθεί ένα σύστημα που θα είναι εστιασμένο στις καταγγελίες κι εκεί που θα βρεθεί παραβατικότητα.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις