Πέμπτη, 12 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Επιχειρήσεις: Φοροαπαλλαγή για παροχές και vouchers σε νέους γονείς – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Επιχειρήσεις: Φοροαπαλλαγή για παροχές και vouchers σε νέους γονείς – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Το μέτρο της φοροαπαλλαγής για οικειοθελείς παροχές και vouchers από τις επιχειρήσεις σε νέους γονείς, εξειδίκευσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Το «μπόνους» της φοροαπαλλαγής προς τις επιχειρήσεις, αφορά παροχές των επιχειρήσεων σε νέους γονείς και για διάστημα έως 12 μήνες από την απόκτηση παιδιού. Μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ ετησίως προσαυξανόμενο κατά επιπλέον 5.000 για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί να µην υπάρχει μείωση αποδοχών του νέου γονέα κατά τους μήνες που έλαβε την παροχή, καθώς και για τους αμέσως προηγούμενους και επόμενους 6 μήνες, σε σχέση µε τις αποδοχές του τελευταίου μήνα πριν την παροχή.

Θεσπίζεται πλήρης φοροαπαλλαγή των voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς που παρέχουν οι επιχειρήσεις σε εργαζομένους του. 

Παράλληλα, ορίζονται ως αφορολόγητες οι ιδιωτικές ασφάλειες υγείας των ανήλικων παιδιών ενώ καταργείται άμεσα ο φόρος 15% που επιβάλλεται στις ιδιωτικές ασφάλειες υγείας για παιδιά μέχρι 18 ετών. Η συνολική δαπάνη του μέτρου ανέρχεται σε 17 εκατ. ευρώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις