Site icon NewsIT

Ερευνώ – Καινοτομώ: 94 ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα των 300 εκατ. ευρώ

06.09.2024 | 10:14
Ερευνώ – Καινοτομώ: 94 ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα των 300 εκατ. ευρώ

Ένα «πακέτο» 94 ερωτήσεων και απαντήσεων ενέκρινε το Υπουργείο Ανάπτυξης σε σχέση με το πρόγραμμα «Ερευνώ – Καινοτομώ», το οποίο έχει προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ.

Στόχοι του προγράμματος στρατηγικής σημασίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» (το οποίο «τρέχει» το Υπουργείο Ανάπτυξης) είναι οι εξής, μεταξύ άλλων, η παροχή κινήτρων για ιδιωτικές επενδύσεις στην έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία, με έμφαση στις ΜΜΕ, η οικονομική ανάπτυξη βασισμένη στη γνώση και τη βιώσιμη εξειδίκευση, η ενσωμάτωση της νέας γνώσης και της καινοτομίας στα υπάρχοντα αλλά και σε νέα προϊόντα, υπηρεσίες, παραγωγικά συστήματα και αλυσίδες αξίας και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και ενδυνάμωση του εξαγωγικού προφίλ στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού.

Επίσης, το Υπουργείο Ανάπτυξης με το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην απασχόληση επιστημονικού δυναμικού υψηλών προσόντων και εξειδίκευσης (Brain Gain) και τη σύνδεση του ακαδημαϊκού με τον παραγωγικό τομέα.

Η δημόσια δαπάνη της παρούσας Δράσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 300.000.000 ευρώ. Οι Αιτήσεις Χρηματοδότησης που υποβάλλονται προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης θα πρέπει να αφορούν σε έργα έρευνας και καινοτομίας και να εντάσσονται σε μια από τις τέσσερις (4) παρεμβάσεις:

Παρέμβαση I. Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις

Παρέμβαση II. Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς

Παρέμβαση III. Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Παρέμβαση IV. Σφραγίδα Αριστείας (Seal of Excellence) για επιχειρήσεις

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις 94 ερωτήσεις – απαντήσεις για τη δράση “Ερευνώ – Καινοτομώ”

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version