Site icon NewsIT

Έρχονται ανακοινώσεις για τη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων και για την έκπτωση στους φορολογούμενους που πληρώνουν εφάπαξ

14.10.2024 | 19:48
Έρχονται ανακοινώσεις για τη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων και για την έκπτωση στους φορολογούμενους που πληρώνουν εφάπαξ

Νέες ρυθμίσεις που αφορούν στη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων αλλά και την έκπτωση στους φορολογούμενους που θα αποπληρώνουν εφάπαξ τους φόρους εισοδήματος, αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο (15.10.2024) τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου στο ΥΠΟΙΚ σχετικά με αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής νομοθεσίας, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μαζί με τους υφυπουργούς Χρίστο Δήμα και Θάνο Πετραλιά, θα παρουσιάσουν τις νέες φορολογικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές θα αφορούν μεταξύ άλλων στην απαλλαγή των εργαζομένων στους χώρους εστίασης από φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές για φιλοδωρήματα έως 3.600 ευρώ ετησίως ή 300 ευρώ μηνιαίως. Η διάταξη θα προβλέπει επίσης ότι το απαλλασσόμενο από κρατήσεις ποσό από τα φιλοδωρήματα, δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 30% του βασικού μισθού.

Παράλληλα, αναμένονται και ανακοινώσεις σχετικά με εκπτώσεις από 2% έως 4%, για τους φορολογούμενους oι οποίοι υποβάλλουν νωρίτερα τις φορολογικές τους δηλώσεις και εξοφλούν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version