Δευτέρα, 26 Αυγ.
33oC Αθήνα

ΕΣΠΑ: Έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή νέας αποβάθρας στο λιμάνι της Καλύμνου κόστους 12 εκατ. ευρώ

ΕΣΠΑ: Έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή νέας αποβάθρας στο λιμάνι της Καλύμνου κόστους 12 εκατ. ευρώ

Την έγκριση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη και του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, έλαβε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για τη κατασκευή αποβάθρας σκαφών εξωτερικά του λιμανιού Καλύμνου, η οποία θα καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Το έργο στο λιμάνι της Καλύμνου, εγκεκριμένο από την Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), είναι συνολικού προϋπολογισμού 11.945.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων), μέσω του ΕΣΠΑ και του προγράμματος «ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ 2021 – 2027».

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου, η κατασκευή της νέας αποβάθρας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής για τη τοπική κοινωνία του νησιού. Μετά από σχεδόν 15 χρόνια διεργασιών, δίνεται οριστική λύση στο θέμα της ασφαλούς προσέγγισης μεγάλων πλοίων στο νησί αλλά και κρουαζιερόπλοιων, που σήμερα, δεν προσεγγίζουν το νησί.

Παράλληλα, θα απελευθερωθεί ένα σημαντικό τμήμα του παραλιακού μετώπου της πόλης της Καλύμνου από την κυκλοφοριακή κίνηση (ΙΧ, ταξί, βαρέα οχήματα κ.ά.), το οποίο, μαζί με τις σχετικές αναπλάσεις, θα αποδώσει στην πόλη ένα πιο ελκυστικό, αστικό περιβάλλον.

Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η ομαλή και οικονομικότερη τροφοδοσία των κατοίκων της Καλύμνου δίνοντας, παράλληλα, σημαντική αναπτυξιακή ώθηση και νέα προοπτική στην επιχειρηματική και τουριστική δραστηριότητα της περιοχής.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις