Παρασκευή, 2 Αυγ.
35oC Αθήνα

Φορολογικές δηλώσεις: Απόψε τα μεσάνυχτα εκπνέει η προθεσμία για περίπου 70.000 φορολογούμενους

Φορολογικές δηλώσεις: Απόψε τα μεσάνυχτα εκπνέει η προθεσμία για περίπου 70.000 φορολογούμενους

Απόψε τα μεσάνυχτα (2.8.2024) η παράταση που έδωσε το οικονομικό επιτελείο για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων λαμβάνει οριστικά τέλος, και όσοι πρόλαβαν… πρόλαβαν, με περίπου 70.000 φορολογούμενους να μην έχουν ολοκληρώσει ακόμη την διαδικασία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Δημόσιας Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), από την 1η Αυγούστου, οι φορολογικές δηλώσεις που είχαν υποβληθεί ανέρχονταν σε περίπου 6.360.000, γεγονός που σημαίνει πως ένας αριθμός μερικών χιλιάδων φορολογουμένων έχει στη διάθεση του μόνο τη σημερινή ημέρα για μην είναι εκπρόθεσμος.

Μετά και από το πέρας της σημερινής ημέρας, θα αρχίσουν να πέφτουν οι καμπάνες που προβλέπει ο νόμος.

Έως απόψε τα μεσάνυχτα είναι και η προθεσμία για τους φορολογούμενους που θέλουν να αποπληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος λαμβάνοντας την έκπτωση του 3%, αλλά και όσοι θέλουν να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις διορθώνοντας στοιχεία της δήλωσης τους εμπρόθεσμα.

Αυξημένος ο φόρος

Μέχρι στιγμής ο φόρος εισοδήματος που έχει επιβληθεί ξεπερνά τα περσινά δεδομένα κατά περίπου μισό δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα τα χρεωστικά εκκαθαριστικά ανέρχονται ξεπερνούν τα 4,22 δισ. ευρώ από 3,8 δισ. ευρώ πέρυσι και ο μέσος φόρος είναι πλέον πάνω από 2.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, άλλη μία εβδομάδα έχουν στην διάθεση τους τα φυσικά πρόσωπα για να υποβάλλουν την δήλωση τους. Οι επιχειρήσεις έχουν περιθώριο έως τις 9 Αυγούστου ενώ μέχρι στιγμής έχουν υποβάλλει δηλώσεις Την ίδια στιγμή οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων που έχουν υποβληθεί ανέρχονται σε 274.490. Τα ποσά των χρεωστικών εκκαθαριστικών ανέρχονται σε 4.966.506.119 ευρώ ενώ τα πιστωτικά σε 699.578.532 ευρώ.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις