Παρασκευή, 16 Αυγ.
34oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική: Πως θα υποβληθούν οι αιτήσεις εργοδοτών και εργαζομένων για την αποζημίωση των 534 ευρώ

Φωτιά στην Αττική: Πως θα υποβληθούν οι αιτήσεις εργοδοτών και εργαζομένων για την αποζημίωση των 534 ευρώ

Άνοιξε σήμερα (16.8.2024) η εφαρμογή της πλατφόρμας για την δήλωση των αναστολών συμβάσεων εργασίας και της αποζημίωσης των 534 ευρώ για τους εργαζομένους επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω της μεγάλης φωτιάς στη Βορειοανατολική Αττική.

Η πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr για τους εργαζομένους των πληγέντων επιχειρήσεων από τις φωτιές της Αττικής θα είναι ανοιχτή έως και τις 31.8.2024.

Η είσοδος γίνεται με τη χρήση των κωδικών taxisnet. Στη συνέχεια ο ενδιαφερόμενος κάνει είσοδο στην πλατφόρμα «Μηχανισμός εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με εξαρτημένη εργασία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων κρίσεων».

Εκεί γίνεται Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενων με εξαρτημένη εργασία σε Επιχειρήσεις – Εργοδότες των οποίων, είτε η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζόμενων από το Υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης επιπτώσεων κρίσεων, για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Σημειώνεται, ότι δεν χρειάζεται διόρθωση στα στοιχεία του εργοδότη, όταν ο εργαζόμενος τίθεται σε αναστολή από νέο εργοδότη.

Μπαίνοντας στην πλατφόρμα αυτή ο εργαζόμενος συμπληρώνει τα στοιχεία του (όνομα, επώνυμο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Τηλέφωνο Επικοινωνίας, κλπ), ενώ ο εργοδότης συμπληρώνει τα δικά του στοιχεία.

Οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ανεξάρτητα από τον κλάδο και την επιχειρηματική δραστηριότητα σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, που πλήττονται από τις φωτιές του Αυγούστου 2024, των οποίων οι εγκαταστάσεις υφίστανται ολοσχερή καταστροφή ή σοβαρές υλικές ζημιές σε βαθμό που δεν είναι ασφαλής η παροχή εργασίας εντός του εργασιακού χώρου, μπορούν να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, οι οποίοι είχαν προσληφθεί, μέχρι και την προηγούμενη ημέρα (10/8/24) από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών, που έχουν προκληθεί, εξαιτίας αυτής και πάντως όχι πέραν των τριών μηνών.

Το μέτρο αφορά αποκλειστικά τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές και δραστηριοποιούνται στους δήμους Βριλησσίων, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Διονύσου, Μαραθώνος, Ωρωπού και, συγκεκριμένα, στις δημοτικές κοινότητες Βριλησσίων, Μελισσίων, Νέας Πεντέλης, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Αγίου Στεφάνου, Διονύσου, Ροδοπόλεως, Σταμάτας, Βαρνάβα, Γραμματικού, Μαραθώνος, Νέας Μάκρης, Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Πολυδενδρίου.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή, είναι δικαιούχοι έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ποσού 534 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 30 ημέρες.

Στους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, υπολογιζόμενη επί του ονομαστικού μισθού τους, για το χρονικό διάστημα αναστολής της σύμβασης εργασίας, καθώς και για τα επιδόματα εορτών που αντιστοιχούν σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις