Site icon NewsIT

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αύριο η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης μετά την εκτόξευση των τιμών

16.07.2024 | 12:47
Ηλεκτρικό ρεύμα: Αύριο η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης μετά την εκτόξευση των τιμών

Αύριο, Τετάρτη 17 Ιουλίου, θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος από τον Υπουργό Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Ενέργειας, η σημερινή έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ως θέμα την εκτίναξη των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας το τελευταίο δίμηνο.

Η κυβέρνηση καλούμενη να αντιμετωπίσει το «ράλι ανατιμήσεων» στο ρεύμα που εκτίναξε κατά 200% την τιμή της μεγαβατώρας, έχει τονίσει πως εξετάζονται όλα τα δεδομένα αλλά και οι παράμετροι για το ζήτημα της ακρίβειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι της σύσκεψης, είναι η φορολόγηση των υπερκερδών, η επιστροφή των επιδοτήσεων για τα κυμαινόμενα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμη και πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά πριν δύο μέρες πως «το φαινόμενο των τιμών που έχουμε είναι μία πραγματική συγκυρία που δεν έχει σχέση με τα γεγονότα στην Ελλάδα.»

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version