Πέμπτη, 17 Οκτ.
19oC Αθήνα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ξεκίνησε το κοινωνικό τιμολόγιο Γ – Έκπτωση 30 ευρώ προσφέρει η ΔΕΗ για το διάστημα που μεσολάβησε

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ξεκίνησε το κοινωνικό τιμολόγιο Γ – Έκπτωση 30 ευρώ προσφέρει η ΔΕΗ για το διάστημα που μεσολάβησε
Φωτογραφία: iStock

Ολοκληρώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2024 η υλοποίηση του Κοινωνικού Τιμολογίου Γ (ΚΟΤ Γ) από τη ΔΕΗ, ώστε να μπορούν να τιμολογηθούν οι πολίτες που εντάσσονται στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΟΤ Γ από τη ΔΕΗ θεσπίστηκε από την κυβέρνηση για να στηριχθούν οι πολύτεκνες οικογένειες μέσω μιας χρέωσης χαμηλότερης από τα κανονικά οικιακά τιμολόγια. Με βάση τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, υποβλήθηκαν συνολικά 6.145 αιτήσεις φορολογικού έτους 2022 και 3.923 αιτήσεις 2023, εκ των οποίων εγκρίθηκαν 5.588 και 3.613 αντίστοιχα. Οι απορριφθείσες αιτήσεις ήταν 557 και 310.

Επειδή μεσολάβησε ένα διάστημα μέχρι να λειτουργήσει στην πράξη το νέο τιμολόγιο, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει έκπτωση 30 ευρώ με τη μορφή κουπονιού στο λογαριασμό των δικαιούχων. Παράλληλα, η επιχείρηση έχει ξεκινήσει καμπάνια για την ενημέρωση των πελατών.

Πέραν των παραπάνω, σε πελάτες με αντικειμενική αδυναμία πληρωμής, η ΔΕΗ εφαρμόζει ένα απλούστερο σύστημα διακανονισμών με ευνοϊκότερους όρους, χαμηλότερες προκαταβολές και μεγαλύτερο αριθμό δόσεων, διευκολύνοντάς τους να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Οι ευάλωτοι πελάτες και οι ενταγμένοι σε ΚΟΤ έχουν τη δυνατότητα να διακανονίζουν άτοκα, έχουν προθεσμία εξόφλησης του λογαριασμού τους τουλάχιστον 40 ημερών και σημαντικές εκπτώσεις στα τιμολόγια προμήθειας σε σχέση με ό,τι ισχύει για το οικιακό τιμολόγιο. Παράλληλα, η ΔΕΗ δεν προχωρά σε εντολή απενεργοποίησης του μετρητή τους μήνες Νοέμβριο έως Μάρτιο και Ιούλιο έως Αύγουστο.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις