Παρασκευή, 30 Αυγ.
28oC Αθήνα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Προς επιδότηση και το Σεπτέμβριο

Ηλεκτρικό ρεύμα: Προς επιδότηση και το Σεπτέμβριο

“Πιο κοντά” στην επιλογή της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος και το Σεπτέμβριο στα ίδια επίπεδα με του Αυγούστου βρίσκεται ο Υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (30.08.24) στο real fm.

“Έχουμε τους πόρους” από τον έκτακτο φόρο και “εξετάζεται η επιδότηση στο ρεύμα και το Σεπτέμβριο” μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών, σημείωσε ο κος Σκυλακάκης, διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά πως ο ίδιος είναι “πιο κοντά στην επιδότηση”.

Ο Υπουργός Ενέργειας σημείωσε πως υπάρχουν δύο παράγοντες ανησυχίες αυτή την περίοδο. Ο ένας είναι το σχέδιο καταστροφής των ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία από τη Ρωσία και ο δεύτερος το φυσικό αέριο.

Από την άλλη, τόνισε πως υπάρχεια αποκλίμακώση της ζήτησης, ενώ “πυρηνικά εργοστάσια πετάχθηκαν εκτός”.

Ο στόχος η τιμή του ρεύματος να είναι κάτω από 15 λεπτά /κιλοβατώρα. Ο κος Σκυλακάκης εξήγησε σε σχέση με το υψηλό επίπεδο των τιμών ρεύματος, υπήρξε μεγάλη κατανάλωση λόγω διπλασιασμού της κατανάλωσης το καλοκαίρι συνολικά σε σχέση με άνοιξη

Το ταβάνι είναι οι τιμές του Δεκεμβρίου του 2023, σημείωσε ο Υπουργός Ενέργειας. Η Ελλάδα είναι κάτω από το ευρωπαϊκό μέσο όρο στην τιμή της λιανικής τιμής ρεύματος τόνισε.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις