Site icon NewsIT

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Σήμερα η εξειδίκευση της επιδότησης – Ποια τιμολόγια θα στηριχθούν και πόσο

17.07.2024 | 07:49
Ηλεκτρικό Ρεύμα: Σήμερα η εξειδίκευση της επιδότησης – Ποια τιμολόγια θα στηριχθούν και πόσο

Σήμερα (17.07.24) θα εξειδικεύσει ο Υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, το νέο μέτρο στήριξης των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο εξήγγειλε χθες (16.07.24) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξη του.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την έκτακτη φορολόγηση των παραγωγών ενέργειας για δύο μήνες για να επιδοτηθεί η κατανάλωση του ρεύματος τον Αύγουστο (σ.σ. δηλαδή θα υπάρξει στήριξη των τιμολογίων).

Ο κος Μητσοτάκης δήλωσε πως η «απόφαση της κυβέρνησης είναι να επιβάλει για τους επόμενους δύο μήνες ένα έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα αυτά για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος τον μήνα Αύγουστο. Διότι αυτή τη στιγμή, με την πορεία των τιμών, πράγματι οι πολίτες τον Αύγουστο θα έβλεπαν μία απότομη αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος».

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι βλέπουμε έξαρση τιμών στη χονδρική τιμή και χωρίς αυτή την παρέμβαση αυτή η έξαρση θα «χτυπούσε» τους λογαριασμούς των καταναλωτών.

Ανέφερε ότι το τέλος θα επιβληθεί για δύο μήνες και η επιδότηση αφορά σε πρώτη φάση τον Αύγουστο.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα επιδοτηθούν τα πράσινα τιμολόγια και ενδεχομένως τα κίτρινα, κυμαινόμενα τιμολόγια.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως θα επιδοτηθεί η τιμή του ρεύματος πάνω από 15 λεπτά η κιλοβατώρα, γεγονός που θα οδηγούσε στην πληρωμή από τους καταναλωτές του ποσού μέχρι τα 15 λεπτά και την επιδότηση του ποσού πέραν των 15 λεπτών.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version