Site icon NewsIT

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τουλάχιστον το 70% των παρόχων θα διατηρήσει την κιλοβατώρα κάτω από 15 σεντς και τον Σεπτέμβριο

31.08.2024 | 09:44
Ηλεκτρικό ρεύμα: Τουλάχιστον το 70% των παρόχων θα διατηρήσει την κιλοβατώρα κάτω από 15 σεντς και τον Σεπτέμβριο

Electrometer is measuring power consumption. Coins in foreground. Expensive electricity concept. 3D rendered illustration.

Τουλάχιστον το 70% των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος θα διατηρήσουν και τον Σεπτέμβριο τις ίδιες χαμηλές τιμές του Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο υπουργός μιλώντας στο Action 24 το Σάββατο (31.08.2024) τόνισε πως με το 70% των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος με τους οποίους έχει έρθει σε επικοινωνία και γνωρίζει, πρόκειται να κρατήσουν την τιμή της κιλοβατώρας κάτω από τα 15 σεντς, ενώ οι τελικές ανακοινώσεις από τους παρόχους αναμένονται την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου.

Μεσοσταθμικά στο επτάμηνο, εξήγησε ο υπουργός, οι τιμές κυμαίνονται περίπου στα 13 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης επανέλαβε πως και τον μήνα που ξεκινά αύριο η κυβέρνηση θα επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών έτσι ώστε να βοηθηθούν οι καταναλωτές. Επίσης, προέβλεψε πως αν προκύψει κάποιο έκτακτο γεγονός, οι τιμές θα αρχίσουν να αποκλιμακώνονται από τον Οκτώβριο, ενώ προς αυτή τη κατεύθυνση θα βοηθήσουν και οι ΑΠΕ γιατί όσο θα μπαίνουν στο δίκτυο θα πιέζουν το κόστος της ενέργειας προς τα κάτω.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version