Σάββατο, 27 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Κατοικίες: Στα ύψη τα ενοίκια στην Αθήνα για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων, με αυξήσεις έως και 19% από πέρυσι

Κατοικίες: Στα ύψη τα ενοίκια στην Αθήνα για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων, με αυξήσεις έως και 19% από πέρυσι

Σε πρόβλημα εξελίσσεται η εύρεση φοιτητικής κατοικίας για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών λόγω των μεγάλων αυξήσεων στα ενοίκια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ανακοίνωση των βαθμολογιών έβγαλε γονείς και παιδιά, σε αναζήτηση κατοικίας κάτι που όμως θα χρειαστεί χρόνο και χρήμα, καθώς τα ενοίκια είναι στα ύψη, με την αύξηση στις μέσες ζητούμενες τιμές να αγγίζει το 10% σε όλη την επικράτεια. Όλο και περισσότεροι νέοι βάζουν στο τραπέζι την εναλλακτική της συγκατοίκησης, αφού οι τιμές ειδικά για σπίτια κοντά στις σχολές φοίτησης είναι απλησίαστες.

Οι βάσεις ανακοινώθηκαν και οι νέοι φοιτητές έχουν ήδη αρχίσει να ψάχνουν σπίτι. Έρχονται όμως αντιμέτωποι με ενοίκια που υπερβαίνουν κατά πολύ το οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ο Διευθύνων Σύβουλος του «Spitogatos», Δημήτρης Μελαχροινός ανέφερε στην κάμερα του ΕΡΤews και την δημοσιογράφο Βαλέρια Δολαψάκη: «Πέμπτη – έκτη συνεχόμενη χρονιά που έχουμε αύξηση των ζητούμενων τιμών και ναι, είναι αύξηση στην αύξηση, περίπου 10% πανελλαδικά, ενώ πανελλαδικά φαίνεται να έχει ανέβει λιγάκι και η προσφορά διαθέσιμων ακινήτων προς ενοικίαση».

«Πανάκριβα. (…) Ούτε φοιτητής, ούτε εργαζόμενος, ούτε νέος γενικότερα (…) δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με τίποτα» λέει πολίτης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μία από τις δημοφιλέστερες φοιτητικές συνοικίες της Αθήνας.

Στην περιοχή του Ζωγράφου ένα διαμέρισμα έως 65 τ.μ. μπορεί να κοστίζει μέχρι και 516 ευρώ το μήνα και ένα απλό στούντιο 460 ευρώ.

Η μεγαλύτερη όμως αύξηση καταγράφηκε στο κέντρο της Αθήνας, κατά 19 % σε σχέση με πέρυσι. Έτσι, το ενοίκιο για ένα διαμέρισμα έως 65 τ.μ. ξεπερνά τα 635 ευρώ και για ένα στούντιο αγγίζει τα 600 ευρώ το μήνα.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις