Site icon NewsIT

Ξεκινούν αύριο οι θερινές εκπτώσεις 2024 – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

07.07.2024 | 09:48
Ξεκινούν αύριο οι θερινές εκπτώσεις 2024 – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Εκπτώσεις . Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 (EUROKINISSI/ ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ )

Αρχίζουν από αύριο (7.7.2024) οι θερινές εκπτώσεις στα καταστήματα και θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου 2024.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την Κυριακή 14 Ιουλίου, κατα την διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, με το πλαίσιο ωραρίου να καθορίζεται από 11.00 έως 20.00.

Οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τον τρόπο που θα προβάλλουν τη μειωμένη τιμή, η οποία πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και να είναι υπολογισμένη με απόλυτη ακρίβεια, καθώς οι εκπτώσεις αφορούν τα προϊόντα θερινής περιόδου και οι προσφορές σχετίζονται με τα εποχικά είδη συνήθως είδη παρωχημένης εποχής.

Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

Εάν το ποσοστό των προϊόντων που παρέχεται με μειωμένη τιμή ξεπερνά το 60% του συνόλου τους, επιβάλλεται να αναγράφεται το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Εφόσον, υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε περίπτωση ελέγχου, οι καταστηματάρχες πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και να δεν είναι ανακριβής ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή.

Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές πρέπει να ζητούν απόδειξη, εκτός από λόγους φορολογικής εντιμότητας, σε περίπτωση αγοράς ελαττωματικού προϊόντος είναι απαραίτητη για την επιστροφή των χρημάτων στους καταναλωτές.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version