Site icon NewsIT

Λουκέτο της ΑΑΔΕ σε γνωστό εστιατόριο στην Μύκονο – Τεχνάσματα από τον ιδιοκτήτη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα

29.07.2024 | 20:38
Λουκέτο της ΑΑΔΕ σε γνωστό εστιατόριο στην Μύκονο – Τεχνάσματα από τον ιδιοκτήτη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα

Άλλο ένα γνωστό εστιατόριο στο νησί των ανέμων, έπεσε στα χέρια των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) καθώς πιάστηκε να μην κόβει αποδείξεις.

Μάλιστα, οι αποδείξεις που «ξέχασε» να κόψει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ήταν έντεκα τον αριθμό, συνολικής αξίας άνω των 7.000 ευρώ. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν την παράβαση στη μυκονιάτικη επιχείρηση, στην Αγία Άννα, και προχώρησαν στα διαδικαστικά, δηλαδή σε πρόστιμο και σε λουκέτο για δύο ημέρες.

Εκεί, όμως, ήρθαν αντιμέτωποι με τα τεχνάσματα του ιδιοκτήτη:

Στην αρχή, έβαλε τον νομικό του σύμβουλο να υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να μπει λουκέτο, διότι στον ίδιο ΑΦΜ λειτουργεί και ξενοδοχείο. Παρέλειψε, όμως, να πει ότι το ξενοδοχείο αποτελεί χωριστή και διακριτή εγκατάσταση.

Στη συνέχεια, επιχείρησε να δώσει δημοσιότητα, με το επιχείρημα της δυσφήμισης του τουριστικού προϊόντος.

Αφού δεν τα κατάφερε, στο τέλος προσπάθησε να εμφανίσει ότι την ώρα, που επρόκειτο να μπει το λουκέτο – δηλαδή, σήμερα το μεσημέρι – μπήκαν πελάτες στο εστιατόριο και, έτσι, θα έπρεπε να ανασταλεί η σφράγιση του χώρου.

Τελικά, και με τη συνδρομή της αστυνομίας, η εγκατάσταση σφραγίστηκε από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ, όπως ορίζει ο νόμος.

Επιπλέον, κατόπιν των συγκεκριμένων παραβάσεων, η επιχείρηση θα ελεγχθεί κατά προτεραιότητα τόσο για τα δηλωθέντα εισοδήματά της, όσο και για τον ΦΠΑ, με βάση τα όσα προβλέπονται σε σχετική απόφαση.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version