Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Με γνωμοδότηση της ΤτΕ η διερεύνηση ενδεχόμενης απιστίας τραπεζικών στελεχών

Με γνωμοδότηση της ΤτΕ η διερεύνηση ενδεχόμενης απιστίας τραπεζικών στελεχών

Αλλαγές στο καθεστώς προστασίας των στελεχών τραπεζών προβλέπει τροπολογία που έφερε το υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) χθες (19.6.2024) στη Βουλή.

Πλέον σε περιπτώσεις διερεύνησης απιστίας κατά τραπέζης, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ή άλλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, θα ζητείται η γνωμοδότηση και της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με την ίδια τροπολογία του ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με την τροπολογία, κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για την αξιόποινη πράξη, αν η απιστία στρέφεται κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος και αφορά σε αναδιάρθρωση ή διαγραφή δανείων, οφειλών ή χρεών, ή στρέφεται κατά του ΤΧΣ, η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή ζητά από την Τράπεζα της Ελλάδος την πρόταση 2 επιθεωρητών αυτής.

Οι επιθεωρητές της Τράπεζας της Ελλάδας, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, συντάσσουν έκθεση, με την οποία διαπιστώνεται παράβαση ή μη του κανονιστικού πλαισίου που διέπει τις συναλλαγές του κάθε φορέα και η ύπαρξη βέβαιης και οριστικής ζημίας που συνδέεται αιτιωδώς με την τυχόν παράβαση και έχει προκληθεί στην περιουσία του πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος ή του ΤΧΣ, όπως αυτή αξιολογείται κατά τον σκοπό του ιδρυτικού του νόμου, καθώς και το ύφος αυτής.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις