Site icon NewsIT

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Ανοίγει ο δρόμος για εισαγωγή στο χρηματιστήριο

08.10.2024 | 11:50
Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Ανοίγει ο δρόμος για εισαγωγή στο χρηματιστήριο

Business Partnership. business man investor handshake with effect global network link connection and graph chart of stock market graphic diagram, digital technology, internet and partnership concept

Απόφαση που θα ανοίξει τον δρόμο στις εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) συμπεριλαμβανομένων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) για την εισαγωγή τους στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εξέδωσε σήμερα (8.10.2024) το Συμβούλιο της ΕΕ.

Τα μέτρα αποσκοπούν στον εξορθολογισμό των κανόνων που ισχύουν για τις εταιρείες που πρόκειται να εισαχθούν στο χρηματιστήριο ή για τις εταιρείες που είναι ήδη εισηγμένες στις αγορές της ΕΕ. Στόχος είναι να απλοποιηθεί η διαδικασία για τις εταιρείες με την ελάφρυνση του διοικητικού φόρτου και του κόστους, διατηρώντας παράλληλα επαρκή βαθμό διαφάνειας, προστασίας των επενδυτών και ακεραιότητας της αγοράς, παρέχοντας σημαντικά οφέλη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Η ευκολότερη πρόσβαση στις δημόσιες αγορές θα επιτρέψει στις εταιρείες, και ιδίως στις ΜμΕ, να διαφοροποιήσουν και να συμπληρώσουν καλύτερα τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης.

Το Συμβούλιο ενέκρινε επίσης σήμερα μια οδηγία σχετικά με τις μετοχές με πολλαπλές ψήφους. Η οδηγία εισάγει ένα πλαίσιο για τη διευκόλυνση της έκδοσης και της χρήσης μετοχών πολλαπλής ψήφου. Στόχος της είναι να προσελκύσει και να διατηρήσει εταιρείες υψηλής ανάπτυξης στην ΕΕ, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των μετόχων.

Μετά την έγκριση από το Συμβούλιο, τα μέτρα της πράξης για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο θα δημοσιευθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και θα τεθούν σε ισχύ 20 ημέρες αργότερα. Τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους 18 μήνες για να μεταφέρουν στην εθνική τους νομοθεσία την οδηγία για την τροποποίηση της οδηγίας για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων και δύο χρόνια για να μεταφέρουν την οδηγία για τις μετοχές με πολλαπλές ψήφους.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version