Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ναυτιλία: Πάνω από 1 δισ. ευρώ ευρωπαϊκών κονδυλίων για «πράσινα» πλοία και λιμάνια

Ναυτιλία: Πάνω από 1 δισ. ευρώ ευρωπαϊκών κονδυλίων για «πράσινα» πλοία και λιμάνια

Θα διατεθούν πάνω από 1 δισ. ευρωπαϊκά κονδύλια με στόχο το «πρασίνισμα» των πλοίων και των λιμανιών της χώρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδη, κατά την διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων 2024.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων, «Η Ευρώπη χρειάζεται συνεχώς διεκδίκηση» και επισήμανε ότι διασφαλιστεί 80 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για τη οικονομική ενίσχυση των άγονων γραμμών μέσω του ΣΔΙΤ, ενώ αποτελεί στόχο το ποσό αυτό να αυξηθεί στα 450 εκατ. ευρώ για να γίνουν «πράσινα» τα πλοία.

Παράλληλα, θα διατεθούν περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ενίσχυση των λιμενικών υποδομών, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης «δεν μπορείς να έχεις πράσινα πλοία και να μην έχεις τις απαραίτητες εγκαταστάσεις».

Επίσης, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως έχουν διασφαλιστεί επιπλέον κονδύλια από το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των εταιρειών του ευρύτερου ναυτιλιακού και παραναυτιλιακού τομέα (maritime cluster), αλλά και η πρόσβαση των ναυτιλιακών στα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις