Τρίτη, 16 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Οφειλέτες: «Αδειάζει η κλεψύδρα» για την αναβίωση χαμένων ρυθμίσεων οφειλών

Οφειλέτες: «Αδειάζει η κλεψύδρα» για την αναβίωση χαμένων ρυθμίσεων οφειλών

Τέλος χρόνου για τους οφειλέτες που θέλουν να αναβιώσουν παλιές ρυθμίσεις οφειλών που έχουν απολέσει, σηματοδοτεί η 19η Ιουλίου.

Επί της ουσίας, οι οφειλέτες είχαν την ευκαιρία να αναβιώσουν  ρυθμίσεις οφειλών που είχαν χάσει λόγω μη αποπληρωμής δόσεων ή μη υποβολής δηλώσεων κατά το παρελθόν. Συγκεκριμένα, αφορά στην πάγια ρύθμιση οφειλών των 24 – 48 δόσεων, στις ειδικές ρυθμίσεις των 72 δόσεων οι οποίες εφαρμόστηκαν κατά την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, καθώς και στις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων.

Έτσι, όσοι εξ αυτών έχουν δημιουργήσει νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τις 19 Απριλίου 2024, ή απλά δεν υπέβαλαν ως όφειλαν κάποια δήλωση έως τότε, πρέπει μέχρι τις 19 Ιουλίου να εξοφλήσουν είτε όλο το ποσό της οφειλής ή να τακτοποιήσουν τις ανωτέρω νέες οφειλές τους προς το Δημόσιο.

Επιπλέον, για να μην χαθούν οι ρυθμίσεις στις οποίες είναι ακόμα ενταγμένοι, οι οφειλέτες θα πρέπει έως τις 19 Ιουλίου να έχουν υποβάλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ή ΦΠΑ που έπρεπε να υποβάλλουν πριν το πέρας της προθεσμίας της 19ηςΑπριλίου 2024.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις