Site icon NewsIT

Οφειλέτες: Δύο εβδομάδες διορία για να σωθούν χιλιάδες ρυθμίσεις οφειλών

05.07.2024 | 09:18
Οφειλέτες: Δύο εβδομάδες διορία για να σωθούν χιλιάδες ρυθμίσεις οφειλών

business audits using a calculator financial data investment fund at a workplace, wealth concept

Διορία έως τις 19 Ιουλίου 2024 για να σώσουν τις ρυθμίσεις οφειλών τους έχουν οι οφειλέτες που «έχασαν» την διορία αποπληρωμής κάποιας δόσης ή κάποιας δήλωσης μέχρι την καταληκτική προθεσμία της 19ης Απριλίου 2024.

Όπως ορίζει ο νόμος, για να διατηρηθούν οι οφειλέτες εντός των ρυθμίσεων οφειλών θα πρέπει να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες από 20 Απριλίου και μετά.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει του νόμου, προβλέπεται ρητά πως δεν θα επέρχεται απώλεια της ρύθμισης σε περίπτωση που θα προκύπτει νέα ληξιπρόθεσμη οφειλή, εφόσον η τελευταία είτε εξοφληθεί ολόκληρη είτε τακτοποιηθεί με νέα ρύθμιση εντός τριών μηνών από τη λήξη της προθεσμίας καταβολής της, δηλαδή, επί της παρούσης έως τις 19 Ιουλίου.

Επιπλέον, προβλέπεται πως δεν θα επέρχεται απώλεια της ρύθμισης σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης υποβολής κάποιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή ΦΠΑ, εφόσον η δήλωση αυτή υποβληθεί εντός τριών μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της.

Επισημαίνεται ότι μέχρι πρόσφατα η καθυστέρηση υποβολής μιας δήλωσης ΦΠΑ ακόμη και για μια ημέρα ή η δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτός ρυθμίσεων είχε ως αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να χάνουν τις ρυθμίσεις τους.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version