Site icon NewsIT

Ολοκληρωμένα φωτοβολταϊκά στέγης δεν μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο λόγω έλλειψης μετρητών

04.09.2024 | 10:57
Ολοκληρωμένα φωτοβολταϊκά στέγης δεν μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο λόγω έλλειψης μετρητών

Team of two engineers installing solar panels on roof.

Αδυναμία σύνδεσης στο δίκτυο αντιμετωπίζουν φωτοβολταϊκά έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα pv–stegi λόγω ελλείψεων σε μετρητές.

Όπως καταγγέλλουν δικαιούχοι, πολλά φωτοβολταϊκά έργα έχουν λάβει έγκριση από τον Μάρτιο, ωστόσο αναμένουν ακόμη να συνδεθούν, γεγονός που έχει προκαλέσει οικονομικά προβλήματα. Για το λόγο αυτό ζητούν να δοθεί εντολή από τον ΔΕΔΔΗΕ και με τροποποίηση του προγράμματος να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα με τους μετρητές.

Ειδικότερα, σε επιστολή τους προς τον διαχειριστή αναφέρουν τα εξής:

«Υπάρχουν φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις  με έγκριση ετοιμότητας εδώ και μεγάλο διάστημα (Μάρτιος 2024) . Αυτές τα έργα είναι στο πλαίσιο του προγράμματος pv–stegi και  από τη στιγμή που είναι ασύνδετα λόγο της έλλειψης μετρητών θα θέλαμε να μας ενημερώσετε πότε θα έχετε διαθέσιμους μετρητές, ή στην περίπτωση που είναι άγνωστη η διαθεσιμότητα τους, να δοθεί επιτέλους μια κεντρική εντολή από τον ΔΕΔΔΗΕ να υπάρξει μια λύση. Θα πρέπει με τροποποίηση του οδηγού του προγράμματος,  είτε  να δοθεί η δυνατότητα να γίνει ο τελικός έλεγχος των δικαιολογητικών και η εκταμίευση, χωρίς το πρωτόκολλο ως προαπαιτούμενο ή να συνδεθούν τα φ/β συστήματα  στο δίκτυο προσωρινά δίχως τους μετρητές ΔΕΔΔΗΕ αλλά με 1 επιπλέον μετρητή του παραγωγού. 

Είναι δραματική η καθυστέρηση στις εν παραπάνω διαδικασίες και ως προμηθευτές έχουμε εγκλωβιστεί σε μια οικονομική δυσπραγία που σε λίγο θα μας οδηγήσει ενδεχομένως και σε αδυναμία εξόφλησης των οικονομικών υποχρεώσεων σε τρίτους.

Σας παρακαλώ να δοθεί η δέουσα σημασία στο πρόβλημα που υπάρχει και να γίνουν ενέργειες από την διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ για την επίλυση του.»

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version