Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Παραλίες: Σε 650 σε όλη τη χώρα εντοπίζονται παραβάσεις, «ανεβάζουν ταχύτητα» οι έλεγχοι

Παραλίες: Σε 650 σε όλη τη χώρα εντοπίζονται παραβάσεις, «ανεβάζουν ταχύτητα» οι έλεγχοι

Έμφαση στο να μπει τάξη στις ελληνικές παραλίες και στους αιγιαλούς δίνει το οικονομικό επιτελείο με τους μηχανισμούς που διεξάγουν τους ελέγχους να βρίσκονται σε εγρήγορση για να ανταποκριθούν στις χιλιάδες καταγγελίες πολιτών.

Όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονοιμικών (ΥΠΟΙΚ) στο newsit.gr, η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί την εικόνα… «φαρ ουέστ» με τα ομπρελοκαθίσματα και τις ξαπλώστρες ατάκτως ερριμμένα στις παραλίες της Ελλάδας, κι έτσι δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ένταση και στην αποτελεσματικότητα των ελέγχων μεσούσης της καλοκαιρινής σεζόν.

Μέχρι στιγμής, οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια καταγγέλλοντας σωρηδόν παραβάσεις, με τις καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στο myCoast να ξεπερνούν τις 2.500.

Εξ αυτών, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, περίπου οι 700 έχουν κριθεί άκυρες για διάφορους λόγους με τις 100 περίπου να είναι «τρολάρισμα» καθώς, φερ’ ειπείν, καταγγέλλουν παραβάσεις στην παραλία της… Πλατείας Συντάγματος.

Οι έγκυρες καταγγελίες απαριθμούνται σε 1.800 περίπου. Ωστόσο, δεν αντιστοιχούν όλες σε διαφορετικές παραχωρήσεις, καθώς οι παρανομίες εντοπίζονται συνολικά σε 650 παραλίες ανά την Ελλάδα.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν οι πηγές του ΥΠΟΙΚ, μόνο για την παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Ρόδο στην οποία επενέβησαν οι αρμόδιοι, είχαν γίνει περί τις 50 καταγγελίες, ενώ υπάρχουν και παραλίες που συγκεντρώνουν ακόμα περισσότερες καταγγελίες.

Ως εκ τούτου, είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να υπάρξουν νέες επεμβάσεις και «λουκέτα» των Αρχών σε παραχωρήσεις και σε άλλες παραλίες της Ελλάδας το επόμενο διάστημα…

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις