Site icon NewsIT

Παράταση έως 27 Σεπτεμβρίου παίρνει η αίτηση ενίσχυσης για επιχειρήσεις στις πληγείσες περιοχές Θεσσαλίας και Έβρου

06.09.2024 | 19:51
Παράταση έως 27 Σεπτεμβρίου παίρνει η αίτηση ενίσχυσης για επιχειρήσεις στις πληγείσες περιοχές Θεσσαλίας και Έβρου

Cropped shot of an unrecognizable businesswoman standing alone and using a tablet in the office

Παρατείνεται έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2024, η προθεσμία για την αίτηση ενίσχυσης επιχειρήσεων που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας (πλημμύρες) και του Έβρου (πυρκαγιές).

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με κοινές υπουργικές αποφάσεις που δημοσιεύονται σήμερα (6.9.2024), παρατείνεται ως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2024, η προθεσμία για την αίτηση ενίσχυσης επιχειρήσεων που βρίσκονται σε περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις έντονες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 και σε περιοχές της Περιφέρειας Έβρου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2023, οι οποίες υπέστησαν οικονομικές απώλειες ως έμμεση συνέπεια των ανωτέρω φαινομένων.

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο, ειδικότερα όσον αφορά το ειδικό σχήμα ενίσχυσης για την Θεσσαλία, επιλύονται τα θέματα που είχαν ανακύψει σε ορισμένους κλάδους. Ειδικότερα, το σχήμα εμπλουτίζεται περιλαμβάνοντας τρόπο υπολογισμού της ενίσχυσης και για τις απαλλασσόμενες επιχειρήσεις και τους αλιείς που υπάγονται σε κατ’ αποκοπή ΦΠΑ, που έχουν υποβάλει αίτηση στην α’ φάση του σχήματος.

Συνεπώς, η πλατφόρμα “mybusinesssupport” η οποία λειτουργεί με την υποστήριξη της ΑΑΔΕ, για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης, θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 27 Σεπτεμβρίου 2024.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αλλά και την υποστήριξη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων συνεχίζει έμπρακτα την στήριξη των περιοχών που επλήγησαν έντονα από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2023 και τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2023.

Με τα σχήματα ενίσχυσης που θα υλοποιηθούν, συμπληρώνεται το πλαίσιο της κρατικής αρωγής, όπως είναι τα μέτρα στήριξης της πρώτης αρωγής, της προκαταβολής και της επιχορήγησης που ήδη υλοποιούνται. Η γενική γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, συνεχίζει σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στοχεύοντας στην αποτελεσματική στήριξη της οικονομικής ζωής των περιοχών που επλήγησαν έντονα από τα φαινόμενα των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου 2023 και των πυρκαγιών του καλοκαιριού του 2023.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version