Site icon NewsIT

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινάει αύριο η διάθεσή του από 1,10 ευρώ το λίτρο

14.10.2024 | 09:30
Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινάει αύριο η διάθεσή του από 1,10 ευρώ το λίτρο

ÐñïìÞèåéá ðåôñåëáßïõ èÝñìáíóçò óå êáôïéêßá óôï úëéïí. (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Ξεκινάει αύριο (15.10.2024) η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή να κυμαίνεται στο 1,10 ευρώ/λίτρο στα αστικά κέντρα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο ertnews.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα: «Ούτε την παραμονή θα ξέρουμε, αλλά υποθετικά η τιμή εκκίνησης αναμένεται να κυμανθεί από 1,10 ώς 1,20 ευρώ/λίτρο»

Παράλληλα η κα Ζάγκα ανέφερε: «Οι αλλαγές είναι από τα διυλιστήρια. Η απλή αμόλυβδη στην Αττική και Θεσσαλονίκη κυμαίνεται από 1,75 έως 1,80 ευρώ το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο ξεκίνησε από 1,38 το λίτρο. Έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες για πειραγμένες αντλίες, για νοθεία, γι’ αυτά τα δήθεν φθηνά, ενώ με το νέο νόμο υπήρξε περιστατικό που αντί να κλείνει πρατήριο καυσίμων πήγε στα δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη».

«Ο δικός μας χώρος γέμισε παρεμπόριο. Το τηλέφωνό μου δεν σταματάει για πειραγμένες αντλίες. Ωστόσο, το πλαφόν είναι ακόμη στην πλάτη μας και ό,τι ποσοστό είχαμε στα τέλη Αυγούστου του 2021 υπάρχει και τώρα. Φυσικά υπάρχουν διαφορετικά τιμολόγια κι αν δω κάποιον με τιμή κάτω του 1,70 ευρώ το λίτρο, φυσικά πονηρεύομαι», πρόσθεσε, μιλώντας για πολλούς «νοικοκυραίους πρατηριούχους που αναγκάστηκαν να κλείσουν», συμπλήρωσε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο παράνομο – λαθραίο ναυτιλιακό καύσιμο τονίζοντας ότι η ΑΑΔΕ σωστά υποχρέωσε με τσιπάκι σε τελωνεία και πλωτά μέσα, αλλά «μία εβδομάδα τώρα το τσιπάκι δε δουλεύει στα φορτηγά κι εγώ περιμένω καύσιμα στο πρατήριό μου».

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version