Site icon NewsIT

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Σήμερα ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή σε εστίαση και τουρισμό

11.09.2024 | 16:21
Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Σήμερα ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή σε εστίαση και τουρισμό

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας, Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023. Σταδιακή άνοδο παρουσιάζει η θερμοκρασία τις τελευταίες ημέρες. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για πολυήμερο κύμα καύσωνα. Μάλιστα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο, με το οποίο προειδοποιεί για την κακοκαιρία Cleon, και τις υψηλές θερμοκρασίες που θα εκδηλωθούν (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Την έναρξη πιλοτικής εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης ανήγγειλε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, στις αυξήσεις των συντάξεων, στο νέο πλαίσιο που έρχεται για το επίδομα ανεργίας και για την ψηφιακή κάρτα εργασίας για την οποία είπε ότι σήμερα (11.09.2024) ξεκινάει η πιλοτική της εφαρμογή σε εστίαση και τουρισμό.

«Θα δώσουμε χρόνο στην πιλοτική εφαρμογή προκειμένου να καταγράψουμε ζητήματα που μπορεί να υπάρχουν. Να δώσουμε χρόνο να εξοικειωθούν όλες αυτές οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι με το νέο αυτό μέτρο και να έρθουμε να βελτιώσουμε τυχόν σημεία που θα μας προταθούν για να πάμε εν συνεχεία σε καθολική εφαρμογή» ανέφερε η κα Κεραμέως.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version