Site icon NewsIT

Σπίτι Μου: Δική τους κατοικία απέκτησαν 7.500 πολίτες – Συζητήσεις με ΕΕ για τριπλασιασμό του προγράμματος

31.08.2024 | 13:05
Σπίτι Μου: Δική τους κατοικία απέκτησαν 7.500 πολίτες – Συζητήσεις με ΕΕ για τριπλασιασμό του προγράμματος

Την αποτελεσματικότητα του προγράμματος Σπίτι Μου στην αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης εξήρε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, αναφέροντας πως μέχρι στιγμής 7.500 πολίτες έχουν αποκτήσει την δική τους κατοικία.

Ο υπουργός αναφερόμενος στο πρόγραμμα κατοικίας Σπίτι μου τόνισε πως πρόκειται για μια «πολύ πετυχημένη πολιτική, μέσα σε ένα χρόνο έχει απορροφηθεί το σύνολο των δανείων. Σήμερα που μιλάμε, 7.500 συμπολίτες μας έχουν υπογράψει το δάνειο, το έχουν εκταμιεύσει, έχουν αποκτήσει το δικό τους σπίτι».

Παράλληλα, επεσήμανε πως ήδη γίνονται διαπραγματεύσεις σε επίπεδο ΕΕ για διπλασιασμό ή και τριπλασιασμό του προγράμματος.
«Αυτός, βέβαια, είναι ένας από τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, καθώς, πέραν αυτού, υπάρχουν τα επιδόματα, αλλά και οι παρεμβάσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση», εξήγησε ο κ. Σκέρτσος.

Υπενθυμίζεται, πως ανάμεσα στα σχέδια της κυβέρνησης είναι το αναβαθμισμένο Σπίτι Μου 2, το οποίο θα έχει διευρυμένα κριτήρια για να συμπεριλάβει ακόμα περισσότερους πολίτες, ενώ σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται στην ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version