Δευτέρα, 1 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Στα σκαριά τοπικά προγράμματα απασχόλησης σε περιφέρειες με τους περισσότερους χαμηλόμισθους

Στα σκαριά τοπικά προγράμματα απασχόλησης σε περιφέρειες με τους περισσότερους χαμηλόμισθους

Πιο στοχευμένα, τοπικά προγράμματα απασχόλησης εξετάζει η κυβέρνηση με γνώμονα το μέσο μισθό ανά περιφέρεια, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsit.gr.

Συγκεκριμένα, στο συρτάρι αρμοδίων στελεχών βρίσκονται εισηγήσεις, σύμφωνα με τις οποίες ενόψει της διαμόρφωσης του δείκτη μισθών, με βάση τον οποίο θα αναπροσαρμόζονται από το 2025 οι εισφορές των μη μισθωτών και οι νέες κύριες συντάξεις, ενδέχεται να αναθεωρηθούν μια σειρά δεικτών που αφορούν στους μισθούς, μαζί και εκείνους σε περιφερειακό επίπεδο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως παρακολουθώντας η κυβέρνηση δείκτες όπως το ποσοστό ανεργίας, το ποσοστό των μισθωτών που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό, την εξέλιξη του μέσου μισθού, κλπ σε περιφερειακό επίπεδο θα μπορούσε να σχηματίσει μία καλή εικόνα για τις “στενότητες” στην αγορά εργασίας.

Έτσι σε περίπτωση που η κυβέρνηση διαπιστώσει πως οι δείκτες όπως οι παραπάνω είναι χειρότεροι σε μία περιφέρεια σε σχέση με μία άλλη, θα μπορούσε να συνδιαμορφώσει μαζί με τη ΔΥΠΑ πιο στοχευμένα προγράμματα στην περιφέρεια που βρίσκεται σε χειρότερη θέση.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις