Παρασκευή, 18 Οκτ.
17oC Αθήνα

Στα ύψη τα ενοίκια – Πού υπάρχουν ακόμη φθηνά σπίτια

Στα ύψη τα ενοίκια – Πού υπάρχουν ακόμη φθηνά σπίτια
Φωτογραφία: Eurokinissi

Συνεχίζεται το ράλι των τιμών στα ενοίκια τόσο στην Αθήνα, καθώς οι τιμές ακινήτων σε σχέση με πέρυσι έχουν αυξηθεί κατά 7,6% μέσα σε ένα χρόνο.

Με τα φθηνότερα ωστόσο ενοίκια κατά μέσο όρο να υπάρχουν σε ακίνητα στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας, την ώρα που ορισμένες περιοχές του κέντρου αλλά κλασσικά και τα Νότια Προάστια έχουν απλησίαστες τιμές.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της REMAX, στο σύνολο του νομού Αττικής η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 8,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Στο Δήμο της Αθήνας το μέσο ενοίκιο διαμορφώνεται στα 8,80 ευρώ ανά τ.μ., στα Βόρεια Προάστια της Αττικής στα 9,6 ευρώ ανά τ.μ., στα Νότια Προάστια 10,10 ευρώ ανά τ.μ., στα Δυτικά Προάστια 6,80 ευρώ ανά τ.μ., στον Δήμο Πειραιά και τις όμορες περιοχές στα 7,20 ευρώ ανά τ.μ. και στο υπόλοιπο Αττικής στα 8,4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Αναλυτικά, στα Δυτικά προάστια που θεωρείται η πιο προσιτή περιοχή, η Αγία Βαρβάρα με διαφορά έχει τα φθηνότερα ενοίκια τα οποία ανέρχονται στα 5,60 ευρώ ανά τ.μ.. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι τιμές είναι ελαφρώς πιο πάνω, συγκεκριμένα στο Αιγάλεω φτάνουν τα 6,40 ευρώ ανά τ.μ. Στο Χαϊδάρι και στο Περιστέρι τα ενοίκια ανέρχονται γύρω στα 6,50 ευρώ ανά τ.μ. Στη Νέα Ιωνία η τιμή διαμορφώνεται στα 7,50 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στο Ηράκλειο η μέση τιμή είναι η υψηλότερη, φτάνοντας τα 8,20 ευρώ ανά τ.μ.

Φθηνά ενοίκια υπάρχουν ακόμα στον Δήμο Πειραιά και στις ευρύτερες περιοχές του. Συγκεκριμένα, μπορεί κανείς να βρει χαμηλά ενοίκια σήμερα στον Κορυδαλλό, όπου η μέση τιμή ανέρχεται στα 4,70 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στο Κερατσίνι φτάνει τα 4,80 ευρώ ανά τ.μ. Στο Πέραμα η τιμή διαμορφώνεται στα 5,60 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στα Καμίνια τα ενοίκια είναι ελαφρώς χαμηλότερα, στα 5,50 ευρώ ανά τ.μ. Η Δραπετσώνα έχει μέση τιμή 6,80 ευρώ ανά τ.μ., ενώ το Ρέντη και το Χατζηκυριάκειο ακολουθούν με τιμές 6,30 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Καλλίπολη το ενοίκιο διαμορφώνεται στα 6,70 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στη Νίκαια τα σπίτια νοικιάζονται για 7,50 ευρώ ανά τ.μ. Στις λοιπές περιοχές του Δήμου Πειραιά η μέση τιμή είναι 7,20 ευρώ ανά τ.μ. και στον Πειραιά, όπως και στο Πασαλιμάνι, φτάνει τα 8,50 ευρώ ανά τ.μ. Στην Καστέλα η τιμή διαμορφώνεται στα 9,20 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στο Νέο Φάληρο φτάνει τα 9,30 ευρώ ανά τ.μ. Η Πειραϊκή βρίσκεται λίγο ψηλότερα, με τιμή 9,40 ευρώ ανά τ.μ., ενώ η Φρεαττύδα καταγράφει την υψηλότερη τιμή, στα 9,50 ευρώ ανά τ.μ.

Με διαφορά στην Αθήνα, η πιο φθηνή περιοχή για ενοικίαση σπιτιού είναι τα Πατήσια όπου οι τιμές διαμορφώνονται στα 6,40 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στην Κυψέλη είναι ελαφρώς υψηλότερες, στα 6,50 ευρώ ανά τ.μ. Στον Βύρωνα η τιμή φτάνει τα 6,70 ευρώ ανά τ.μ. και στην Καισαριανή τα 7,00 ευρώ ανά τ.μ. Στη Νεάπολη και στα Πετράλωνα η τιμή είναι ίδια, στα 8,00 ευρώ ανά τ.μ.

Στις ακριβότερες περιοχές συγκαταλέγονται, τα Ιλίσια με την τιμή διαμορφώνεται στα 8,50 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στο κέντρο της Αθήνας ανέρχεται στα 8,80 ευρώ ανά τ.μ. Στους Αμπελόκηπους και στο Κουκάκι, οι τιμές ενοικίων φτάνουν τα 9,00 ευρώ ανά τ.μ Στα Εξάρχεια και στου Ζωγράφου η τιμή ανέρχεται στα 9,40 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στον Νέο Κόσμο φτάνει τα 9,50 ευρώ ανά τ.μ. Στη Χίλτον και στον Λυκαβηττό η τιμή διαμορφώνεται στα 10,00 ευρώ ανά τ.μ. Τέλος, το Κολωνάκι καταγράφει την υψηλότερη μέση τιμή ενοικίασης, η οποία φτάνει τα 14,00 ευρώ ανά τ.μ.

Δυναμικά έχει επιστρέψει η ζήτηση και για τα βόρεια προάστια, με τις τιμές των ενοικίων να αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τα νότια προάστια, τα οποία σήμερα συνεχίζουν να κρατούν τα «σκήπτρα» της ακρίβειας. Πιο προσιτά ενοίκια έχει ο Γέρακας, με τη μέση τιμή να ανέρχεται στα 7,20 ευρώ ανά τ.μ., καθιστώντας τον μια από τις πιο προσιτές επιλογές για οικογένειες και άτομα που αναζητούν ήσυχο περιβάλλον. Στο Γαλάτσι, η τιμή είναι 8,00 ευρώ ανά τ.μ., προσφέροντας μια καλή ισορροπία ποιότητας ζωής και προσβασιμότητας στην πόλη.

Ακολουθεί ο Διόνυσος, με επίσης 8,00 ευρώ ανά τ.μ., γνωστός για το πράσινο και τις καλές υποδομές. Στην Αγία Παρασκευή, η μέση τιμή φτάνει τα 8,50 ευρώ ανά τ.μ., μια περιοχή με άριστες συγκοινωνιακές συνδέσεις και αρκετές ανέσεις. Στο Χολαργό, η τιμή διαμορφώνεται στα 9,30 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στο Χαλάνδρι φτάνει τα 9,40 ευρώ ανά τ.μ., δύο περιοχές που συνδυάζουν αστική ζωή με φυσικά στοιχεία και έχουν αναπτυγμένες υποδομές. Στον Παπάγο, η μέση τιμή είναι 9,90 ευρώ ανά τ.μ., μια ήσυχη γειτονιά με ευρύχωρα σπίτια.

Στην Εκάλη, η μέση τιμή ανέρχεται στα 9,00 ευρώ ανά τ.μ., γνωστή για την πολυτελή κατοικία και τις υψηλές παροχές. Στο Μαρούσι, οι τιμές αγγίζουν τα 10,00 ευρώ ανά τ.μ., μια περιοχή με μεγάλη εμπορική κίνηση και άριστες υποδομές. Στην Νέο Ψυχικό, οι τιμές παραμένουν επίσης στα 10,00 ευρώ ανά τ.μ., γνωστό για την καλή ποιότητα ζωής του και τις ανέσεις που προσφέρει. Στην Βριλήσσια, η τιμή ανεβαίνει στα 10,40 ευρώ ανά τ.μ., με καλές σχολικές υποδομές και ήρεμο περιβάλλον.

Η Κηφισιά καταγράφει την υψηλότερη μέση τιμή στα 10,50 ευρώ ανά τ.μ., με υψηλή ζήτηση για κατοικίες λόγω της πολυτέλειας και της κοντινής απόστασης από το κέντρο της Αθήνας. Τέλος, το Παλαιό Ψυχικό και η Φιλοθέη διατηρούν τις υψηλότερες τιμές ενοικίασης, στα 12,00 ευρώ ανά τ.μ. και 12,00 ευρώ ανά τ.μ. αντίστοιχα, προσελκύοντας όσους επιθυμούν να ζουν σε κοσμοπολίτικες περιοχές με υψηλές παροχές και προνομιακή θέση.

Στα Νότια, τα πιο φθηνά ενοίκια υπάρχουν στην Αργυρούπολη, όπου η μέση τιμή ανέρχεται στα 7,50 ευρώ ανά τ.μ., καθιστώντας την μία από τις πιο προσιτές επιλογές της περιοχής, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε συγκοινωνίες και υποδομές, ιδανική για οικογένειες και νέους επαγγελματίες.

Ακολουθεί το Παλαιό Φάληρο, με τιμές 8,30 ευρώ ανά τ.μ., μια περιοχή κοντά στη θάλασσα που προσφέρει πολλές ανέσεις και καλές υποδομές, δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον για τους κατοίκους. Στην Καλλιθέα, οι τιμές φτάνουν τα 8,50 ευρώ ανά τ.μ., μια δημοφιλής γειτονιά που συνδυάζει τη ζωή στην πόλη με πληθώρα επιλογών σε καταστήματα και καφέ.

Η Νέα Σμύρνη καταγράφει μέση τιμή 9,50 ευρώ ανά τ.μ., γνωστή για την κεντρική της τοποθεσία και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, προσελκύει πολλά νέα άτομα και οικογένειες. Στο Ελληνικό, οι τιμές ανέρχονται στα 10,00 ευρώ ανά τ.μ., προσφέροντας πολλές επιλογές διασκέδασης και κοντινές παραλίες, που καθιστούν την περιοχή ελκυστική για κατοίκηση.

Στον Άλιμο, η μέση τιμή ενοικίασης φτάνει τα 11,30 ευρώ ανά τ.μ., συνδυάζοντας τη θάλασσα με υψηλές ανέσεις και ποιοτικές κατοικίες, προσελκύοντας άτομα που αναζητούν άνεση και προσιτή τιμή. Στη Γλυφάδα, οι τιμές αγγίζουν τα 12,00 ευρώ ανά τ.μ., ενώ η Βούλα και η Βάρη-Βάρκιζα διατηρούν επίσης μέση τιμή στα 12,00 ευρώ ανά τ.μ., προσφέροντας πολυτελή κατοικία και υψηλή ποιότητα ζωής κοντά στη θάλασσα.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις