Site icon NewsIT

Στέγαση: Στα σκαριά το project Κοινωνικής Κατοικίας στο πρώην εργοστάσιο ΧΡΩΠΕΙ

18.10.2024 | 10:14
Στέγαση: Στα σκαριά το project Κοινωνικής Κατοικίας στο πρώην εργοστάσιο ΧΡΩΠΕΙ

Ï ðñùèõðïõñãüò ÊõñéÜêïò ÌçôóïôÜêçò, óõíïäåõüìåíïò áðü ôïí õðïõñãü ÁíÜðôõîçò êáé Åðåíäýóåùí ¶äùíç ÃåùñãéÜäç, ôïõò õöõðïõñãïýò ×ñßóôï ÄÞìá êáé Íßêï ÐáðáèáíÜóç êáé ôïí ðñÝóâç ôùí ÇÐÁ óôçí ÁèÞíá ÔæÝöñé ÐÜéáô, ðñáãìáôïðïßçóå åðßóêåøç óôï åãêáôáëåëåéììÝíï -åðß ðïëëÝò äåêáåôßåò- áêßíçôï, Ýêôáóçò 17.893 ô.ì, åðß ôçò ïäïý Ðåéñáéþò êáé ðéï óõãêåêñéìÝíá óôéò ðáëéÝò áðïèÞêåò ôçò ×ÑÙÐÅÉ, üðïõ èá äçìéïõñãçèåß ç ðñþôç Ðïëéôåßá Êáéíïôïìßáò óôçí ÁôôéêÞ, Óôç èÝóç áõôÞ èá áíáðôõ÷èåß Ýíáò öõóéêüò ÷þñïò Êáéíïôïìßáò ðïõ áíáìÝíåôáé íá äþóåé íÝá ðíïÞ óôçí åðé÷åéñçìáôéêüôçôá êáé ôçí äçìéïõñãßá. Óôü÷ïò åßíáé íá öéëïîåíçèïýí åíôüò ôïõ ôìÞìáôá Ýñåõíáò & áíÜðôõîçò åðé÷åéñÞóåùí, startup, åñåõíçôÝò êáé áêáäçìáúêÜ éäñýìáôá. (EUROKINISSI/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ/ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÐÁÐÁÌÇÔÓÏÓ)

Μία επιπλέον λύση στο πρόβλημα της στέγασης ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση, ενεργοποιώντας το project Κοινωνικής Κατοικίας με το ακίνητο του πρώην εργοστασίου της ΧΡΩΠΕΙ.

Το παραπάνω επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα (18.10.2024) στο Open TV, αναφερόμενους στις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ζητήματος της στέγασης, που έχει προκαλέσει μεγάλη αύξηση στις τιμές των ενοικίων των κατοικιών.

Μάλιστα, ο υπουργός ανέδειξε ως το Νο1 πρόβλημα την παρούσα στιγμή για την ελληνική κοινωνία, τις τιμές των ενοικίων και δευτερευόντως τα τρόφιμα, καθώς μετά από την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας όπου τα ενοίκια στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά πολύ, η ανάπτυξη της οικονομίας έχει φέρει γρήγορη αύξηση τους με ρυθμούς που ξεπερνούν τον πληθωρισμό.

Υπενθύμισε πως η στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης διαρθρώνεται σε 6-7 άξονες, αναφέροντας ειδικά το νέο πρόγραμμα Σπίτι Μου 2, καθώς η πρώτη του εκδοχή «έφυγε αέρας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, υπενθύμισε και το μέτρο της τριετούς φοροαπαλλαγής ως κίνητρο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων να ρίξουν κλειστά σπίτια στην αγορά.

Σε αυτή τη βάση, δρομολογείται και το πρόγραμμα της Κοινωνικής Κατοικίας, ξεκινώντας από το πρώην εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ αλλά θα υπάρξουν και άλλες αξιοποιήσεις ακινήτων, όπως για παράδειγμα στη Νέα Ιωνία και αλλού.

Όπως τόνισε ο υπουργός, το πρόγραμμα είναι ουσιαστικά αντιπαροχή για τη δημιουργία νέων διαμερισμάτων, εκ των οποίων κάποια θα δοθούν σε ιδιώτη προς εκμετάλλευση και κάποια θα διατεθούν προς ενοικίαση σε πολίτες.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, ο πρωθυπουργός είχε εξήγησε πως «ήταν να γίνει στη ΧΡΩΠΕΙ ένα τεχνολογικό πάρκο. Διαπιστώσαμε ότι από την αγορά δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να γίνει κάτι τέτοιο. Θα μετατρέψουμε λοιπόν το project της ΧΡΩΠΕΙ σε ένα μεγάλο project κοινωνικής κατοικίας».

Ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει πως «θα βγει μια προκήρυξη, θα μπορούμε να κατασκευάσουμε 300 διαμερίσματα, θα κρατήσει ο κατασκευαστής έναν συγκεκριμένο αριθμό και τα υπόλοιπα θα δοθούν στο δημόσιο για να μπορέσει να τα νοικιάσει με χαμηλότερο ενοίκιο».

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version