Κυριακή, 1 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Συντάξεις: Ποιες είναι οι δέκα αλλαγές που αναμένεται να εφαρμοστούν

Συντάξεις: Ποιες είναι οι δέκα αλλαγές που αναμένεται να εφαρμοστούν

«Έχουμε διάφορες αλλαγές που έρχονται στις συντάξεις. Μένει να δούμε αν θα έρθουν τώρα ή αν κάποιες θα πάνε πιο μετά» ανέφερε ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ανάμεσα σε όσα αναμένονται να αλλάξουν περιλαμβάνονται: μείωση στην εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων από το 2025, 2,5% αύξηση στις συντάξεις από 1/1/25, μείωση σε 60.000 συνταξιούχους λόγω θανάτου του ιδιωτικού τομέα (εδώ από ένα λάθος του πληροφοριακού συστήματος δεν έγινε μετά την τριετία από τον θάνατο η περικοπή στη σύνταξη χηρείας για εκείνες ή εκείνους οι οποίοι είτε συνεχίζουν να εργάζονται είτε λαμβάνουν και δική τους σύνταξη), παροχή δυνατότητας εξαγοράς πλασματικών για συμπλήρωση 15ετίας στην επικουρική σύνταξη, νέος τρόπος αύξησης συντάξεων για όσους αποχωρούν από 1/1/2025, επίδομα από 100 έως 250 ευρώ σε όσους έχουν προσωπική διαφορά, επίδομα 100 έως 150 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους τον Δεκέμβριο, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών και των αγορών βάσει του δείκτη μεταβολής μισθών και μείωση εισφορών εργαζομένων κατά 0,5% από 1/1/2025.

Σημειώνεται ότι αλλαγές αναμένονται και στο επίδομα ανεργίας. «Πρέπει να εξηγηθεί από το Υπουργείο το σύνολο αυτού που θα λάβει ο νέος άνεργος θα είναι ίδιο με εκείνο που έπαιρνε τώρα ή θα είναι μικρότερο;» ανέφερε ακόμα ο Κώστας Τσουκαλάς.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις