Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Συντάξεις: Πως θα σταματήσουν οι αυξήσεις να οδηγούν σε μειώσεις – Οι αλλαγές στις εισφορές αλληλεγγύης

Συντάξεις: Πως θα σταματήσουν οι αυξήσεις να οδηγούν σε μειώσεις – Οι αλλαγές στις εισφορές αλληλεγγύης
Πως θα σταματήσουν οι αυξήσεις στις συντάξεις να οδηγούν σε μειώσεις – Οι αλλαγές στις εισφορές αλληλεγγύης

Να πάψουν να υπάρχουν φαινόμενα, σύμφωνα με τα οποία οι αυξήσεις στις συντάξεις καταλήγουν σε…μειώσεις, επιζητεί το Υπουργείο Εργασίας με τη σχεδιαζόμενη αλλαγή της αρχιτεκτονικής των εισφορών αλληλεγγύης συνταξιούχων.

Όπως ανέφερε σήμερα (10.07.24), ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκος Μηλαπίδης, μιλώντας στο ραδιοφώνο του ΣΚΑΪ, το μέτρο της εισφοράς αλληλεγγύης (σ.σ. το οποίο ισχύει από το 2011) έχει συγκεκριμένο χαρακτήρα και προέβλεπε κλιμακωτές κρατήσεις για τις κύριες συντάξεις πάνω από τα 1.400 ευρώ και τις επικουρικές συντάξεις πάνω από τα 300 ευρώ.

Ο ίδιος ανέφερε πως στο Υπουργείο Εργασίας εξετάζουν σενάρια για ένα δικαιότερο και αναλογικότερο τρόπο εφαρμογής της εισφοράς, έτσι ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα του τύπου “να δίνουμε αυξήσεις στις συντάξεις και ο συνταξιούχος να λαμβάνει μείωση”.

Και αυτό γιατί λαμβάνοντας αύξηση ένας συνταξιούχος μπορεί να ξεπεράσει τα 1.400 ευρώ και να μπει στη “ζώνη” των εισφορών αλληλεγγύης συνταξιούχων και άρα της μείωσης της σύνταξης του. Ο κος Μηλαπίδης ανέφερε πως το Υπουργείο Εργασίας εξετάζει τη δυνατότητα να εξορθολογισθεί το μέτρο και να ισχύσει στο μέλλον. Ωστόσο, ο κος Μηλαπίδης ξεκαθάρισε πως δεν έχει ληφθεί κεντρική απόφαση.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις