Site icon NewsIT

Θεοδωρικάκος: Εντείνονται οι έλεγχοι και στο ηλεκτρονικό εμπόριο – Πολλές παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας

31.07.2024 | 14:05
Θεοδωρικάκος: Εντείνονται οι έλεγχοι και στο ηλεκτρονικό εμπόριο – Πολλές παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας

Για την επέκταση και την ένταση των ελέγχων, σε δεκάδες επιχειρήσεις και εκατοντάδες προϊόντα και στο ηλεκτρονικό εμπόριο, δεσμεύτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως η μάχη για την μείωση του κόστους ζωής συνεχίζεται με σχέδιο και επιμονή, ιδιαίτερα για τα βασικά είδη διαβίωσης και για τα τρόφιμα που είναι στον τομέα αρμοδιότητας του Υπουργείου, καθώς στόχος είναι η στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας και του νοικοκυριού με όλους τους τρόπους. Στο ίδιο πλαίσιο εντείνονται και οι έλεγχοι στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπου έχουν εντοπιστεί πολλές παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην ενίσχυση της ανεξάρτητης Αρχής Ανταγωνισμού και στη συνεργασία με τις Περιφέρειες για να συμμετέχουν στους ελέγχους ενώ οι καταναλωτές μπορούν πλέον να ενημερώνονται καλύτερα μέσα από την αναβαθμισμένη εφαρμογή e-katanalotis.

Επεσήμανε πως το υπουργείο είναι σταθερά σε επαφή και συνεργασία με την επιχειρηματικότητα, καθώς ταυτίζεται με το αίτημα και την προσδοκία των πολιτών για κοινωνική ευθύνη από την πλευρά των επιχειρήσεων.

Τέλος, επεσήμανε πως υπάρχουν θετικές ενδείξεις για τα τρόφιμα και ασφαλώς οι βιομηχανίες και τα σούπερ μάρκετ καλούνται να μειώσουν το μεσοσταθμικό τους κέρδος και να μειώσουν τις τιμές ιδιαίτερα το φθινόπωρο που ανοίγουν τα σχολεία και για πολλά νοικοκυριά απαιτούνται πρόσθετα έξοδα.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version