Site icon NewsIT

Τιμολόγια ρεύματος: Πολιτική η διαχείριση του προβλήματος προς το παρόν

17.07.2024 | 14:30
Τιμολόγια ρεύματος: Πολιτική η διαχείριση του προβλήματος προς το παρόν

Στη λογική της πολιτικής διαχείρισης του προβλήματος της νέας αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος κινείται, προς το παρόν, η κυβέρνηση, καθώς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα (17.07.24) από το Υπουργείο Ενέργειας δεν έχουν ακόμα ποσοτικοποιηθεί. 

Υπενθυμίζεται πως τα τρία βασικά μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα, τα οποία εξειδίκευσε ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης σήμερα, προβλέπουν α) έκτακτη επαναφορά του τέλους στην ηλεκτροπαραγωγή με χρήση φυσικού αερίου για τουλάχιστον 2 μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, β) επιδότηση των νοικοκυριών, η οποία θα αφορά τον Αύγουστο του 2024 και γ) ενσωμάτωση νέας κοινοτικής οδηγίας και πρόσθετη ρύθμιση για επιβολή μηχανισμού παρέμβασης για στρεβλώσεις που έχουν ενδημικά χαρακτηριστικά.

Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της απόπειρας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το καυτό πρόβλημα της έκτακτης εκτίναξης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος μετά την 11η Ιουλίου, το οποίο οφείλεται σε ένα συνδυασμό πολλών παραγόντων (πχ καύσωνας στην Ανατολική Ευρώπη).

Από την άλλη μεριά, σχετικά με την ουσία αυτής της παρέμβασης, θα μπορούν τόσο οι καταναλωτές, όσο οι πάροχοι ρεύματος να την κρίνουν, όταν ανακοινωθούν (στο τέλος του τρέχοντος μήνα – αρχές του επόμενου) οι τελικές ανακοινώσεις για το ακριβές ποσοστό της έκτακτης εισφοράς στα κέρδη και το ποσό της επιδότησης.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version