Σάββατο, 29 Ιουν.
31oC Αθήνα

Τιμολόγια ρεύματος: Υπερβολικές οι εκτιμήσεις για αυξήσεις 20% – 23% τον Ιούλιο, δηλώνει ο Σκυλακάκης

Τιμολόγια ρεύματος: Υπερβολικές οι εκτιμήσεις για αυξήσεις 20% – 23% τον Ιούλιο, δηλώνει ο Σκυλακάκης

«Υπερβολικές» χαρακτήρισε ο Υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης τις εκτιμήσεις για αυξήσεις 20% – 23% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιούλιο, μιλώντας σήμερα (26.6.2024) στον ΣΚΑΪ.

Δυστυχώς έχουμε αυτή την περίοδο μπλακ ντάουν στα Βαλκάνια που επηρέασε τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, σημείωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Κάποιοι παρόχοι θα απορροφήσουν την αύξηση του Ιουνίου, τόνισε ο Υπουργός Ενέργειας. Ο ίδιος σημείωσε πως αυτήν την περίοδο παρατηρείται «αδράνεια σημαντική» σε σχέση με κινήσεις καταναλωτών για αλλαγή στο χρώμα του τιμολογίου.

Επηρεαζόμαστε από τις τιμές φυσικού αερίου, τόνισε ο κ. Σκυλακάκης. Είχαμε μεγάλη πτώση τιμών όταν έπεσε η ζήτηση τον Απρίλιο, σημείωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως είχαμε τη μισή ζήτηση σε σχέση με τη σημερινή. Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως πέφτει η απόδοση των φωτοβολταϊκών με καύσωνες και ότι η αφρικανική σκόνη μας διαλύει.

Ο Υπουργός Ενέργειας έκανε λόγο για «αυξημένες τιμές αερίου και δικαιώματα ρύπων». «Δεν πιστεύω μονίμως υψηλότερες τιμές σε σχέση με τις τιμές του Ιανουαρίου φέτος η μέση τιμή θα είναι εκεί (σ.σ. στο σημερινό επίπεδο) ή και πιο κάτω». 

Τόνισε ακόμη πως, σε σχέση με τις αντοχές του συστήματος λόγω καύσωνα, πως είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι πέρσι λόγω ΑΠΕ. Είναι μικρότεροι οι κίνδυνοι μπλακ άουτ. Το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο “θα βγει τώρα σε διαβούλευση”, σημείωσε

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις