Παρασκευή, 6 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Τράπεζες: Ρίχνουν κι άλλο τις προμήθειες και καταργούν χρεώσεις 

Τράπεζες: Ρίχνουν κι άλλο τις προμήθειες και καταργούν χρεώσεις 

Σε νέες μειώσεις των χρεώσεων σε καθημερινές συναλλαγές, προχωρούν οι τράπεζες, προς όφελος εκατομμυρίων συναλλασσόμενων.

Μετά την Τράπεζα Πειραιώς και τη Eurobank που είχαν δώσει το στίγμα τους τον Ιούλιο με μειώσεις στις προμήθειες, χθες Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank ανακοίνωσαν μειώσεις της τάξεως του 50% ή ακόμη και κατάργηση προμηθειών. Ειδικότερα:

H Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι προχωρά από τις 20 Σεπτεμβρίου σε:

  • Μείωση της προμήθειας πληρωμής λογαριασμών, μέσω ΑΤΜ και APS με χρήση κάρτας, κατά 50%.
  • Μηδενισμό της προμήθειας εκφόρτισης προπληρωμένων καρτών από 2 ευρώ.
  • Μείωση της προμήθειας άμεσης αποστολής εμβάσματος (instant payment) μέσω Internet και Mobile banking για ποσά έως 500 ευρώ, από 2,5 σε 1,5 ευρώ.
  • Μείωση της προμήθειας χορήγησης καρνέ επιταγών από 2 σε 1 ευρώ.
  • Μηδενισμό των προμηθειών μετατροπής συναλλάγματος για συναλλαγές κατόχων προπληρωμένων καρτών μέσω της εφαρμογής Next.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Τράπεζα, πρώτη διατήρησε σε εύλογα επίπεδα τις χρεώσεις στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω IRIS και POS, εφαρμόζοντας και ανώτατο όριο χρέωσης για συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων,  και έδωσε προτεραιότητα στη σύνδεση καταστήματος και digital υπηρεσιών. 

Η Alpha Bank ανακοίνωσε μείωση έως και μηδενισμό των χρεώσεων σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες της, με όφελος για περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο πελάτες της. Από την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, οι μειώσεις θα αφορούν σε:

– Εξερχόμενα εμβάσματα Ιδιωτών μέσω myAlpha Web ή myAlpha Mobile: Μείωση προμήθειας σε 1 ευρώ για ποσά ύψους έως 1.000 ευρώ

– Επανέκδοση χρεωστικής κάρτας λόγω απώλειας ή φθοράς: Δωρεάν

– Έκδοση και πρώτη φόρτιση προπληρωμένης κάρτας Mastercard: Δωρεάν

– Επανέκδοση προπληρωμένης κάρτας Mastercard λόγω απώλειας ή φθοράς: Δωρεάν. 

Με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης της χρήσης της υπηρεσίας άμεσων πληρωμών IRIS μετά την ένταξη των επαγγελματιών και επιχειρήσεων, η Alpha Bank συνεχίζει επίσης να παρέχει δωρεάν τη συγκεκριμένη υπηρεσία (P2B) για όλο το 2024. Σημειώνεται ότι η Alpha Bank προσφέρει περαιτέρω δυνατότητες πραγματοποίησης καθημερινών συναλλαγών χωρίς χρεώσεις για τους υφιστάμενους και νέους Πελάτες Συνδρομητικής Τραπεζικής, μέσω των συνδρομητικών πακέτων συναλλαγών myAlpha Benefit.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 2 Αυγούστου Eurobank εφάρμοσε μείωση των χρεώσεων και εμπλουτισμό των πακέτων συναλλαγών, My Advantage, που καλύπτουν πληθώρα καθημερινών συναλλαγών, όπως πληρωμές λογαριασμών, αποστολές ή λήψεις εμβασμάτων, έκδοση/επανέκδοση καρτών κ.ο.κ. Η χρέωση για το βασικό «πακέτο, Eurobank Μy Βlue Αdvantage, διαμορφώνεται σε 0,60 ευρώ/μήνα, παρέχοντας δωρεάν απεριόριστες πάγιες εντολές για αυτόματη πληρωμή λογαριασμών και δωρεάν επανέκδοση χρεωστικής κάρτας λόγω κλοπής ή φθοράς. Το πακέτο προσφέρεται δωρεάν σε 1 εκατ. πελάτες που λαμβάνουν τη μισθοδοσία ή τη σύνταξή τους στη Eurobank, διαθέτουν συνολική καταθετική και επενδυτική θέση μεγαλύτερη ή ίση με 10.000 ευρώ και είναι πελάτες της υπηρεσίας Personal ή Private Banking. 

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε αφενός, σε νέα μείωση κατά 50% στο τιμολόγιο χρεώσεων της διατραπεζικής υπηρεσίας IRIS Payments για επαγγελματική χρήση. Αφετέρου, μηδένισε την προμήθεια εξερχόμενης μεταφοράς πίστωσης έως 15.000 ευρώ από ιδιώτη μέσω Phone Banking, καθώς και την προμήθεια για την πληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης Τράπεζας από ιδιώτη μέσω Phone Banking.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις