Δευτέρα, 29 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Τσάπαλος (ΥΠΟΙΚ): Ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής καταγγελιών τύπου MyCoast και για τραπεζοκαθίσματα σε πλατείες

Τσάπαλος (ΥΠΟΙΚ): Ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής καταγγελιών τύπου MyCoast και για τραπεζοκαθίσματα σε πλατείες

Ανοιχτό άφησε μιλώντας στο MEGA ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), κ. Όμηρος Τσάπαλος, το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μοντέλο καταγγελιών από πολίτες που χρησιμοποιείται για τις παραλίες και σε άλλους τομείς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ δεν ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο επέκτασης του MyCoast και σε άλλους τομείς δραστηριοτήτων, λέγοντας μάλιστα πως το υπουργείο δέχεται πάρα πολλά μηνύματα και από Δήμους κλπ. τα οποία ζητούν να εφαρμοστεί το μέτρο των καταγγελιών και για άλλου τύπου παραβάσεις, όπως είναι η ανεξέλεγκτη επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στις πλατείες.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα του MyCoast, ο κ. Τσάπαλος εξήρε την έως τώρα λειτουργία του, ενώ παραδέχτηκε πως κατά περίπτωση έχει υπάρξει κατάχρηση του, όπως στη Πρέβεζα όπου δύο ανταγωνιστές αλληλοκαταγγέλονταν με πάνω από 200 καταγγελίες έκαστος.

Αναφορικά με την πορεία των φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Τσάπαλος ανέφερε πως το ΥΠΟΙΚ έδωσε λειτουργική παράταση μίας εβδομάδας, καθώς είχαν προκύψει προβλήματα υπερφόρτωσης στην πλατφόρμα. 

Ωστόσο, έως τώρα έχουν υποβληθεί πάνω από 6.200.000 φορολογικές δηλώσεις ή 96%, το οποίο σημαίνει ότι με έναν ρυθμό υποβολής 50.000 την ημέρα έως την Παρασκευή 2 Αυγούστου, ο στόχος θα επιτευχθεί.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις