Τρίτη, 16 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Τσάπαλος (ΥΠΟΙΚ) για παραλίες: Υποβλήθηκαν πάνω από 9.000 καταγγελίες, περισσότερα από 300.000 ευρώ τα πρόστιμα έως τώρα

Τσάπαλος (ΥΠΟΙΚ) για παραλίες: Υποβλήθηκαν πάνω από 9.000 καταγγελίες, περισσότερα από 300.000 ευρώ τα πρόστιμα έως τώρα

Ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ τα πρόστιμα που έχουν υποβληθεί για παραβάσεις σε παραλίες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), κ. Όμηρο Τσάπαλο σε δηλώσεις στα Παραπολιτικά.

Ο κ. Τσάπαλος εξήγησε πως το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών για συμμετοχή στις κεντρικά ηλεκτρονικές δημοπρασίες ήταν τόσο μεγάλο που το ΥΠΟΙΚ άνοιξε επιπλέον παραλίες σε όλη την Ελλάδα και έχει καταφέρει και εξυπηρετήσει πάνω από 1.800, ενώ το ενδιαφέρον συνεχίζεται. «Μέσω της εφαρμογής καθιστούμε και τον πολίτη συμμέτοχο στο να μπορέσουμε να αποκαλύψουμε οποιεσδήποτε παρανομίες, παραβάσεις στις παραλίες.», ανέφερε.

«Φέτος έχουν συγκεντρωθεί γύρω στις 9.000 καταγγελίες όπου τις 1.000 από αυτές τις εξετάσαμε τις προηγούμενες πέντε ημέρες», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου.

«Πήγαμε σε 14 παραλίες που συγκέντρωναν 1.000 καταγγελίες, μιλάμε για Χαλκιδική, Πάργα, Αίγινα, Ρόδο. Σε γενικές γραμμές η πλειονότητα των επιχειρηματιών έχει συμμορφωθεί, παρόλα αυτά ωστόσο υπήρχαν τρεις σφραγίσεις επιχειρήσεων», πρόσθεσε.

Ο Όμηρος Τσάπαλος εξήγησε πως έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 300 χιλιάδων ευρώ και θα συνεχιστούν.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως με το νέο σύστημα τα ποσά που συγκέντρωσε το κράτος σε σχέση με τις παραχωρήσεις παραλιών είναι θεαματικά υψηλότερα σε σχέση με το παρελθόν, καθώς υπάρχουν κάποιες παραλίες όπου το ΥΠΟΙΚ κατάφερε να πάρει το δεκαπλάσιο τίμημα από ότι έπαιρνε τα προηγούμενα χρόνια.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις