Site icon NewsIT

Βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων: Ανοιχτό ενδεχόμενο και για άλλες παρεμβάσεις εάν χρειαστούν

08.09.2024 | 13:58
Βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων: Ανοιχτό ενδεχόμενο και για άλλες παρεμβάσεις εάν χρειαστούν

Ισορροπία ανάμεσα στην ρύθμιση της αγοράς ακινήτων και στη δαιμονοποίηση της βραχυχρόνιας μίσθωσης φιλοδοξεί να πετύχει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και νέες παρεμβάσεις εάν χρειαστεί.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως με τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες (07.08.2024) για την βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων, η κυβέρνηση δεν θέλει να δαιμονοποιήσει την βραχυχρόνια μίσθωση, καθώς έχει και θετικές πλευρές και χρειάζεται ισορροπία.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο γεγονός πως οι μισθώσεις τύπου AirBnB, παρέχουν στους ιδιοκτήτες ακινήτων ευελιξία έτσι ώστε να αξιοποιούν την περιουσία τους.

Παράλληλα, έκανε λόγο για φορολογική διαφάνεια η οποία και δίνει την ευκαιρία στο κράτος να εισπράττει τα έσοδα που του αναλογούν.

Μετά και την εφαρμογή των νέων μέτρων, η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει τις εξελίξεις στο πεδίο της στέγης. Επιπλέον, απαντώντας σε ερώτηση, ο πρωθυπουργός τόνισε πως εάν και εφόσον χρειαστούν και νέες παρεμβάσεις τότε το κυβερνητικό επιτελείο θα το πράξει.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version