Site icon NewsIT

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Στο τραπέζι τριετής απαλλαγή από φόρο εισόδηματος για όσους μισθώσουν κενές κατοικίες

05.09.2024 | 17:40
Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Στο τραπέζι τριετής απαλλαγή από φόρο εισόδηματος για όσους μισθώσουν κενές κατοικίες

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου -ενόψει των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ το Σαββάτο 7 Σεπτεμβρίου – βρίσκεται η πρόταση για τριετή φορολογική απαλλαγή των ιδιοκτητών από το φόρο εισοδήματος από τις νέες μισθώσεις κατοικιών που ήταν κενές καθόλο το 2023 αλλά και όσων κατοικιών, που σήμερα έχουν διατεθεί για βραχυχρόνια μίσθωση, εκμισθωθούν ως κύρια κατοικία, για μια τουλάχιστον τριετία, όποιος και να είναι ο ιδιοκτήτης τους.

Η πρόταση αυτή έχει υποβληθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) προς την κυβέρνηση, διαμέσου επιστολής την οποία απέστειλε προς τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη και συναρμοδίους υπουργούς στις 20 Αυγούστου του 2024 και είχε θέμα τις μισθώσεις κατοικιών.

Πηγές του newsit.gr κοντά στο οικονομικό επιτελείου επιβεβαίωνουν την πληροφορία, σύμφωνα με την οποία η πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ βρίσκεται μεταξύ των μέτρων που εξετάζει να ανακοινώσει ο κος Μητσοτάκης το ερχόμενο Σάββατο.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα (05.9.24), ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε πως το στεγαστικό θα είναι ένα από τα τρία (μαζί με το δημογραφικό και την κλιματική αλλαγή) βασικά σημεία στα οποία θα επικεντρωθούν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ.

Ο κος Χατζηδάκης δήλωσε πως οι παρεμβάσεις στο στεγαστικό θα είναι πολλές και διαφορετικές και όχι 1-2 πρωτοβουλίες.

Μεταξύ αυτών θα είναι και περισσότερα κίνητρα για να υπάρξουν παραπάνω διαθέσιμα σπίτια και διαμερίσματα, έτσι ώστε να αυξηθεί η προσφορά τους.

Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως έχει κάνει σχετικές συζητήσεις με την ΠΟΜΙΔΑ και άλλους ενδιαφερόμενους. Στην “εξίσωση” αυτή (ς.ς. της αντιμετώπισης του στεγαστικού), ανέφερε ο κος Χατζηδάκης είναι και τα προγράμματα που θα δοθούν από την Ε.Ε. (σ.σ. Σπίτι Μου 2) ή που ήδη υφίστανται (σ.σ. Νοικιάζω – Ανακαινίζω), αλλά και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version