Site icon NewsIT

Χατζηδάκης για παραλίες: Σε 5 ημέρες έγιναν οι πιο μαζικοί έλεγχοι που έχουν γίνει ποτέ

08.07.2024 | 19:38
Χατζηδάκης για παραλίες: Σε 5 ημέρες έγιναν οι πιο μαζικοί έλεγχοι που έχουν γίνει ποτέ

Συνέντευξη τύπου του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για την παρουσίαση του "Σχεδίου νόμου για την Αναδιάρθρωση του Υπερταμείου, τον εκσυγχρονισμό των θυγατρικών του και τη σύσταση νέου Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου" Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Για τους πιο μαζικούς ελέγχους σε παραλίες που έχουν γίνει ποτέ κάνει λόγο σε ανάρτηση του ο υπουργός Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει πως εξετάστηκαν πάνω από 1.000 καταγγελίες πολιτών σε 14 παραλίες με τις περισσότερες καταγγελίες, είτε μέσω της εφαρμογής myCoast είτε τηλεφωνικές. Αφορούν παραλίες σε διάφορα σημεία της χώρας: στην Αττική, στη Χαλκιδική, στη Ρόδο, στη Χίο, στην Κάλυμνο, στην Πάργα, στην Αίγινα, στο Μεσολόγγι, ενώ μέχρι στιγμής έχουν επιβληθεί πρόστιμα πάνω από 350.000 ευρώ.

Προσθέτει πως οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν δεν ανέδειξαν όμως μόνο εστίες παρανομίας αλλά έδειξαν και ότι η εικόνα στις παραλίες είναι σαφώς πιο βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο νέος νόμος για τη δημόσια περιουσία στις παραθαλάσσιες περιοχές συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση, με τις πιο αυστηρές υποχρεώσεις που προβλέπει για όσους μισθώνουν παραλίες, με πολύ πιο αυστηρές κυρώσεις – τις πιο αυστηρές στην Ευρώπη- για όσους παρανομούν, και με αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων.

Παράλληλα, ο υπουργός προαναγγέλει πως τις επόμενες μέρες θα γίνει έλεγχος με drones σε περιοχές των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Όπως τονίζει ο υπουργός, ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει το περιβάλλον και δικαίωμα του πολίτη για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και να διαφυλακτεί το τουριστικό προϊόν. Επιπλέον, να στηριχθεί η υγιή επιχειρηματικότητα που εκπροσωπείται από τους επιχειρηματίες που κάνουν σωστά την δουλειά τους.

 

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version