Τρίτη, 17 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Χατζηδάκης: Κατατέθηκε το αίτημα για επέκταση του Ηρακλής κατά 1 δισ. ευρώ

Χατζηδάκης: Κατατέθηκε το αίτημα για επέκταση του Ηρακλής κατά 1 δισ. ευρώ

Την επέκταση του προγράμματος Ηρακλής κατά 1 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Χατζηδάκης δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου των ελληνικών τραπεζών, Ηρακλής 3, πως η κυβέρνηση αιτήθηκε την επέκταση του κατά 1 δισ. ευρώ και προσδοκά σε θετική απόκριση από πλευράς Κομισιόν.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων τα οποία έχουν ήδη περιοριστεί στο 7,5% επί του συνόλου των δανείων τον Μάρτιο 2024, από 40% τον Ιούλιο του 2019.

Αν εγκριθεί το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, το ανώτατο όριο χορήγησης εγγυήσεων από 2 δισ. ευρώ θα αυξηθεί σε 3 δισ. ευρώ ενώ θα επεκταθεί και η χρονική διάρκεια του προγράμματος σε 18 μήνες από 12 μήνες σήμερα.

Γνώμονας αυτής της κίνησης από πλευράς του ελληνικού επιτελείου είναι να μεγαλώσουν οι δυνατότητες του προγράμματος καθώς η φιλοδοξία είναι να χωρέσουν και τα κόκκινα δάνεια της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας, με την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου τους να αποτελεί και όρο για την συγχώνευσή τους.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις