Site icon NewsIT

Χατζηδάκης: Νέο κεντρικό μητρώο για τους δικαιούχους των κοινωνικών επιδομάτων

20.10.2024 | 10:21
Χατζηδάκης: Νέο κεντρικό μητρώο για τους δικαιούχους των κοινωνικών επιδομάτων

Αναμένεται νέο κεντρικό μητρώο για όλους τους δικαιούχους των κοινωνικών επιδομάτων,  σύμφωνα με την προαναγγελία του υπουργού Οικονομικών,  Κωστή Χατζηδάκη, στο ertnews.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η νομοθετική ρύθμιση που θα ανοίξει τον δρόμο για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης τα Χριστούγεννα θα κατατεθεί τον Νοέμβριο. Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός θα διαμορφώσουμε ένα κεντρικό μητρώο κοινωνικών επιδομάτων (όπως είναι στη Μεγάλη Βρετανία) όχι μόνο για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, αλλά και για τα επιδόματα του Υπουργείου Εργασίας και το επίδομα θέρμανσης.

Ο κος Χατζηδάκης ανέφερε πως δεν υπάρχει συσχέτιση των επιδομάτων μεταξύ τους” και επομένως “όταν δεις τα επιδόματα στην ολότητα τους και έχεις τη συνολική εικόνα μπορείς να βγάλεις και ασφαλέστερα συμπεράσματα και μπορείς να έχει πιο δίκαιη, πιο στοχευμένη, πιο αποτελεσματική πολιτική”. 

Επομένως όταν δεις τα επιδόματα στην ολότητά τους και έχεις τη συνολική εικόνα μπορείς να βγάλεις ασφαλέστερα συμπεράσματα και να έχεις μία πιο δίκαια και στοχευμένη πολιτική».

O κ. Χατζηδάκης τόνισε πως τα επιδόματα πρέπει να πηγαίνουν τα επιδόματα πράγματι σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη και γι αυτό και το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής αναθεώρησε τα επιδόματα.

Ο προϋπολογισμός είναι περίπου ο ίδιος κατά τι μεγαλύτερος, αλλά τα επιδόματα πηγαίνουν πια σε αυτούς που είναι περισσότερο φτωχοί, σε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη και όχι σε εκείνους που έχουν δικά τους αυξημένα περιουσιακά στοιχεία.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version