Site icon NewsIT

Υπουργείο Οικονομικών – ΑΑΔΕ: Έως τις 26 Σεπτεμβρίου η υποβολή δηλώσεων φόρου πλοίων β’ κατηγορίας

26.07.2024 | 19:11
Υπουργείο Οικονομικών – ΑΑΔΕ: Έως τις 26 Σεπτεμβρίου η υποβολή δηλώσεων φόρου πλοίων β’ κατηγορίας

ՐϕуʼnϠωʏ͏̉ʙ͠ʁɠωʏ͏̉S (EUROKINISSI/әԇчӠć̇ԑϐϕˏө

Στις 26 Σεπτεμβρίου μετατίθεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας για το φορολογικό έτος 2023, με κοινή απόφαση του Υφυπουργού του υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), Χρήστου Δήμα και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΥΠΟΙΚ και ΑΑΔΕ, η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας κρίνεται επιβεβλημένη για την ομαλή ολοκλήρωση της υποβολής των εν λόγω δηλώσεων, δεδομένου, αφενός ότι η σχετική διαδικασία υποβολής δήλωσης εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος και αφετέρου ότι η ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων τέθηκε σε λειτουργία στις 18 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται στους υπόχρεους ότι για να υποβάλουν τη δήλωση, εισέρχονται στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > Πλοία/Ναυτιλιακές Εταιρείες > Δήλωση Φόρου πλοίων β’ κατηγορίας ν. 27/1975 (αφορά πλοία β’ κατηγορίας εσωτερικών πλόων, ανεξαρτήτως σημαίας).

Επισημαίνεται ότι, για τις δηλώσεις που υποβάλλονται από τις 27/7 και μετά, η καταβολή και των δύο δόσεων του φόρου γίνεται εμπρόθεσμα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version